Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Komşusu ac iken tok yatan bizden değildir sozunun acıklaması

Komşusu ac iken tok yatan bizden değildir sozunun acıklaması
0
263

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Turk toplumu komşularına ve komşuluk ilişkilerine cok fazla onem verir İnsanların bir arada yaşayabilmesi ve sağlıklı bir toplum meydana getirebilmek adına komşular ve sosyal hayattaki diğer insanlar ile guzel ilişkiler kurmaya calışırlar Guzel ilişkiler kurmanın temeli karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma halinde olmaktır

İslam dininde de komşuluk kavramının yeri cok buyuktur Bu yuzden Peygamber Efendimiz, komşusu ac iken tok yatan bizden değildir sozu ile komşuluğa gosterdiği değeri ortaya koyar Her insan cevresinde yaşayan insanların ihtiyaclarını farkına varmalı ve bu ihtiyac duyan insanlara elinden gelen yardımı yapmalıdır Bugun bizim yardım eli uzattığımız insanlar gun gelir bizim yardıma ihtiyacımız olduğu zamanlarda bize yardım eli uzatır Aynı zamanda bu şekilde toplumda bir dayanışma ve yardımlaşma ruhu doğacaktır Peygamber Efendimizin de dediği gibi eğer komşumuzun yardıma ihtiyacı varken biz onu gormuyor ve yardım etmiyorsak onun sevdiği insanlar arasında yer almayız

Similar threads

Türk toplumu komşularına ve komşuluk ilişkilerine fazla artı siklet verir İnsanların bir arada yaşayabilmesi ve sağlıklı bir toplum meydana getirebilmek adına komşular ve sosyal hayattaki öteki insanlar ile hoş ilişkiler kurmaya çalışırlar Güzel ilişkiler kurmanın temeli ortak yardımlaşma ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
214
komşusu acken kendisi tok yatan bizden değildir hadisi Komşusu ac iken tok yatan bizden değildir sozununden ne anlaşılır? İslam dini yardımlaşmaya cok onem vermektedir Toplumsal barış ve huzurun sağlanması icin yardımlaşma son derece onemlidir İnsanın, dini ve vicdani gorevi olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir hadisi Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir sözününden ne kavranabilir? İslam dini yardımlaşmaya fazla yük vermektedir Toplumsal barışma ve huzurun sağlanması için yardımlaşma son derece önemlidir İnsanın, dini ve vicdani görevi olan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Hüseyin OKUR kaleme aldı, DİĞER YAZILAR bölümünde yayınlandı Toplum içinde hiçbir fert, diğerlerinden ayrı ve uzakta kalarak hayatını sürdüremez Yüce Allah, insan fıtratına böyle bir özellik bahşetmiştir Çünkü toplum fertleri arasında belirli maslahatların bir araya getirildiği köklü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
orucun toplumsal faydaları, orucun topluma faydaları Orucun kişi bakımından pek cok faydaları yanında toplumun huzuruna da sağladığı cok onemli faydaları vardır Oruc, insanın şefkat ve merhamet duygularını geliştirerek bunun topluma sevgi ve yardım şeklinde yansımasını sağlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,750Kullanıcılar
fraay00Son üye
Üst Alt