Konami bundan tam 1 ay önce FC Barcelona'da oynayan Fransız profesyonel futbolcu Antoine Griezmann’la el sıkıştıklarını ve Girezmann’ın dünyaca ünlü Yu-Gi-Oh! KOLEKSİYON KART OYUNU’nun resmi marka elçisi olacağını duyurmuştu. Bu işbirliği Griezmann'ın sonradan ortaya çıkan videosu yüzünden oldukça kısa sürdü.
ESPN'nin haberine göre haftasonunda Griezmann ve takım arkadaşı Ousmane Dembele'nin Japonya'daki bir otelde çekilmiş videoları ortaya çıktı ve ikili bu videoda otelin personeliyle dalga geçiyordu. Konami ırkçılık kokan bu video karşısında tolerans göstermeyerek Griezmann ile olan anlaşmasını sonlandırdı.
Griezmann, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Ayrımcılığın her türüne daima karşı oldum. Son birkaç gündür bazı kişiler beni olmadığım biri gibi lanse etmeye çalıştılar. Bana yapılan suçlamaları kesinlikle reddediyor ve kendilerini alındırdıysam Japon arkadaşlarımdan özür diliyorum" şeklinde bir açıklama yapmış.
Konami ise ayrımcılığın hiçbir türüne karşı müsamaha göstermeyeceklerini, Yu-Gi-Oh! içerik elçisi olarak duyurdukları Griezmann ile yapılan sözleşmeyi de son gelişmeler ışığında feshetmeye karar verdiklerini belirtmiş.
Konami ayrıca 2016'dan beri de Barcelona ile partner anlaşmasına sahip ve kulüpten de bu olayın detaylarını açıklamalarını ve gelecekte bu tür davranışlara karşı önlem almalarını istemiş.
Söz konusu videoyu şu Twitter mesajında izleyebilirsiniz.
Videoda Dembele Griezmann'a, "Bütün bu çirkin yüzler biz PES oynayabilelim diye, utanmıyorsun değil mi?" diyor ve sonra da kamerayı Asyalı otel görevlilerinin yüzlerine yakınlaştırıp dilleriyle alay ediyor. “Bu nasıl bir dildir?” diyen Dembele, “Teknolojik olarak gelişmiş bir ülke olmanız gerekmiyor muydu?” ifadelerini kullanıyor. Otel görevlilerinin ise bu Fransızca konuşmaları anlamadığı belli.
Barcelona da dün akşam bir özür mesajı yayınladı.