Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konken böreği nasıl yapılır? En kolay konken böreği tarifi

Konken böreği nasıl yapılır? En kolay konken böreği tarifi
0
44

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
konken_boregi_nasil_yapilir_en_kolay_konken_boregi_tarifi_1637312815_3596.jpg

Çay saatleri ya da bayan günlerine çok yakışan tıpkı vakitte farklı börek tanımları arıyorsanız kesinlikle konken böreğini deneyebilirsiniz. Konken böreği sıradan tanımları unutturacak hem enfes hem de çıtır olmasıyla bir kere deneyenlerin ilgisini çekiyor. Pekala konken böreği nasıl yapılır? Konken böreğinin gereçleri nelerdir?



Kahvaltı, öğlen yemeği, akşam yemeği... Günün her öğünü yenebilecek ne var deseler hepimizin birinci yanıtı "börek" olur herhalde. Konken böreği, beş çaylarınıza ve konuklarınıza sunacağınız enfes bir tanımdır. Kolaylıkla hazırlanması ve lezzetli iç harcı sayesinde çok seveceğiniz konken böreği, sıradan lezzetleri unutturacak. Ağızda dağılan konken böreğinin tanımını bir sefer deneyenler vazgeçemiyor. Sizlerde kendi ellerinizle sevdiklerinize farklı tarifler hazırlamak istiyorsanız kesinlikle denemelisiniz. 

KONKEN BÖREĞİ TANIMI:

GEREÇLER

125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin;

Ufalanmış beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
Çörek otu




koken böreği tanımı


YAPILIŞI

Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.

Daha sonra unu ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. En son kabartma tozunu ekleyerek kulak göğsü kıvamına gelene kadar karıştırın.

Hazır hale gelen hamuru ikiye bölün. Bir adedini merdaneyle açıp 12 eşit üçgen modüle bölün.

Üçgen kısımlarına peynirli harcı koyup, çok sıkmadan rulo formunda sarın. Tüm hamurlar için tıpkı süreci yapın.

Üzerine sürmek için yumurta sarısı, süt ve sıvı yağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün.

İsteğe nazaran çörek otu serperek 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Pişen börekleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt