Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Konken böreği nasıl yapılır? En kolay konken böreği tarifi

Konken böreği nasıl yapılır? En kolay konken böreği tarifi
0
36

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
konken_boregi_nasil_yapilir_en_kolay_konken_boregi_tarifi_1637312815_3596.jpg

Çay saatleri ya da kadın günlerine çok yakışan aynı zamanda farklı börek tarifleri arıyorsanız mutlaka konken böreğini deneyebilirsiniz. Konken böreği sıradan tarifleri unutturacak hem enfes hem de çıtır olmasıyla bir kez deneyenlerin ilgisini çekiyor. Peki konken böreği nasıl yapılır? Konken böreğinin malzemeleri nelerdir?



Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği... Günün her öğünü yenebilecek ne var deseler hepimizin ilk cevabı "börek" olur herhalde. Konken böreği, beş çaylarınıza ve misafirlerinize sunacağınız enfes bir tariftir. Kolayca hazırlanması ve lezzetli iç harcı sayesinde çok seveceğiniz konken böreği, sıradan lezzetleri unutturacak. Ağızda dağılan konken böreğinin tarifini bir kez deneyenler vazgeçemiyor. Sizlerde kendi ellerinizle sevdiklerinize farklı tarifler hazırlamak istiyorsanız mutlaka denemelisiniz. 

KONKEN BÖREĞİ TARİFİ:

MALZEMELER

125 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İçi İçin;

Ufalanmış beyaz peynir

Üzeri için;

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
Çörek otu



KQCXg_1563613929_2695.JPG
koken böreği tarifi


YAPILIŞI

Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın.

Daha sonra unu ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. En son kabartma tozunu ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırın.

Hazır hale gelen hamuru ikiye bölün. Bir tanesini merdaneyle açıp 12 eşit üçgen parçaya bölün.

Üçgen kısımlarına peynirli harcı koyup, çok sıkmadan rulo şeklinde sarın. Tüm hamurlar için aynı işlemi yapın.

Üzerine sürmek için yumurta sarısı, süt ve sıvı yağı çırpıp, böreklerin üzerine sürün.

İsteğe göre çörek otu serperek 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Pişen börekleri sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


 
858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt