Isparta'da düzenleyeceği konser iptal edilen Melek Mosso 'Bu zihniyetteki beşerler kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar lakin buna asla müsaade vermeyeceğim, vermeyeceğiz!' tabirlerini kullandı.
Şarkıcı Melek Mosso Isparta Milletlerarası Gül Şenliği'nde 3 Haziran'da düzenleyeceği konserin iptal edilmesine reaksiyon gösterdi. Mosso, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
'Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci, yaşlısı milyonlarca sevenim var. Birkaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki beşerler kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar lakin buna asla müsaade vermeyeceğim, vermeyeceğiz! Ben Isparta’ya şüphesiz gidecek ve müziklerimi söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz...'
Uluslararası Isparta Gül Şenliği kapsamında Melek Mosso, Derya Uluğ ve Funda Arar'ın konser vermesi planlanıyordu. Mosso, 3 Haziran’da Meydan AVM’de sahne alacaktı.
Konserin duyurusunun yapılmasının akabinde Tekrar Refah Partisi Vilayet Başkanı Mehmet Kaya, Melek Mosso'yu maksat aldı. Kaya, “Ülkemizde İslâmi hassasiyeti yüksek olarak bilinen ilimizde AKP belediyesince Gül Şenliği namı ile düzenlenecek olan aktifliğe kültürümüze, inancımıza, ahlakımıza ve topyekun mukaddesatımıza saldırması ile bilinen Melek Mosso'nun sanatçı ismi altında davet edilmiş olması, evliya yatağı olan ilimiz halkı tarafından şaşkınlıkla ve ıstırap ile karşılanmıştır' dedi.
.Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi tarafından da ortak yayınlanan açıklamada, belediyenin “halkın inanç ve gelenekleriyle uyuşmayan” konserler düzenlendiği sav edildi. Açıklamada, Melek Mosso konserinin iptal edilmesi talep edilirken, “Ahlaksızlığı özendiren hiçbir müzikçi halkımız nezdinde sanatçı olarak kabul edilmeyecektir' sözleri kullanıldı.
Isparta Belediye Lideri Şükrü Başdeğirmen de akşam saatlerinde Twitter hesabından konserlerin afişini tekrar paylaşmıştı. Mosso’nun konserine burada yer verilmediği görüldü. Uluğ ve Arar’ın konser programı ise değişmedi.