iltasyazilim
FD Üye
Konserve Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru portakal kabuğu
*1 su bardağı çiğ badem
*1 su bardağı çiğ fındık
*Yarım çay bardağı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı soğuk su
Konserve Aşure Tarifi Yapılışı Kuru fasulye, nohut, aşurelik buğday akşamdan ılık suda bekletiyoruz Ertesi gün ayrı tencerelerde nohutu, buğdayı ve kuru fasulyeyi haşlıyoruz Ben kuru inciri, kayısıyı, kuru üzümü, kuş üzümünü, portakal kabuğunu ılık suda bekletiyorum Aşurelik buğday hafif haşlandığında nohutu ve kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin çünkü buğday hemen yapışabiliyor Şimdi şekeri katıp malzemeler pişene kadar kaynatıyoruz Malzemeler pistiginde 1 bardak soğuk su ekleyip altını kapatıyoruz Hiç vakit kaybetmeden konserve şişelerine koyup kapaklarını sıkıca kapatıp bir besin üzerine ters çevirip üstüne bir örtü kapatıp şişelerin tutmasını sağlıyoruz Tutmayan şişeleri tekrar kaynatıp aynı işlemleri yapıyoruz İstediğiniz zaman afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun
)
*1 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru portakal kabuğu
*1 su bardağı çiğ badem
*1 su bardağı çiğ fındık
*Yarım çay bardağı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı soğuk su
Konserve Aşure Tarifi Yapılışı Kuru fasulye, nohut, aşurelik buğday akşamdan ılık suda bekletiyoruz Ertesi gün ayrı tencerelerde nohutu, buğdayı ve kuru fasulyeyi haşlıyoruz Ben kuru inciri, kayısıyı, kuru üzümü, kuş üzümünü, portakal kabuğunu ılık suda bekletiyorum Aşurelik buğday hafif haşlandığında nohutu ve kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin çünkü buğday hemen yapışabiliyor Şimdi şekeri katıp malzemeler pişene kadar kaynatıyoruz Malzemeler pistiginde 1 bardak soğuk su ekleyip altını kapatıyoruz Hiç vakit kaybetmeden konserve şişelerine koyup kapaklarını sıkıca kapatıp bir besin üzerine ters çevirip üstüne bir örtü kapatıp şişelerin tutmasını sağlıyoruz Tutmayan şişeleri tekrar kaynatıp aynı işlemleri yapıyoruz İstediğiniz zaman afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun