Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konserve Aşure

Konserve Aşure

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Konserve Aşure Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı aşurelik buğday
*Yarım su bardağı nohut
*Yarım su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru incir
*1 su bardağı küçük doğranmış kuru portakal kabuğu
*1 su bardağı çiğ badem
*1 su bardağı çiğ fındık
*Yarım çay bardağı kuru üzüm
*Yarım çay bardağı kuş üzümü
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı soğuk su

Konserve Aşure Tarifi Yapılışı Kuru fasulye, nohut, aşurelik buğday akşamdan ılık suda bekletiyoruz Ertesi gün ayrı tencerelerde nohutu, buğdayı ve kuru fasulyeyi haşlıyoruz Ben kuru inciri, kayısıyı, kuru üzümü, kuş üzümünü, portakal kabuğunu ılık suda bekletiyorum Aşurelik buğday hafif haşlandığında nohutu ve kuru fasulyeyi ekleyip karıştırın Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz Arada bir karıştırmayı ihmal etmeyin çünkü buğday hemen yapışabiliyor Şimdi şekeri katıp malzemeler pişene kadar kaynatıyoruz Malzemeler pistiginde 1 bardak soğuk su ekleyip altını kapatıyoruz Hiç vakit kaybetmeden konserve şişelerine koyup kapaklarını sıkıca kapatıp bir besin üzerine ters çevirip üstüne bir örtü kapatıp şişelerin tutmasını sağlıyoruz Tutmayan şişeleri tekrar kaynatıp aynı işlemleri yapıyoruz İstediğiniz zaman afiyetle yiyebilirsiniz Afiyet olsun;))
 
858,496Konular
982,363Mesajlar
30,220Kullanıcılar
bulut0910Son üye
Üst Alt