Konserve Bezelye İle Etli Bezelye Yemeği etli konserve bezelye konserve bezelye yemeği Sevgili melekler, henüz yazın başındayız ancak kışlık bezelyelerimizi aldık ve usulüne yerinde bir şekilde şoklayarak derin dondurucularımıza yerleştirdik Zire bezelye yaz başında çıkar ve birkaç haftada da biter Kışın kurtarıcı yemeklerimizden biri olan bezelyeyi çoktan şoklayıp dondurucuya atmazsak, kışın marketlerde ancak konservelere fakir oluruz Biz de bu yazımızda bezelye zamanını kaçıranlar için üzülmeyin canınız sağolsun diyoruz ve etli konserve bezelye nasıl yapılır tarifini veriyoruzkonservebezelyeileetlibezelyeyemegi5c4f4e1796dcbalt 1548701198 1548701198 konservebezelyeileetlibezelyeyemegi5c4f4e17c0096konservebezelyeileetlibezelyeyemegi5c4f4e17c0096 konservebezelyeileetlibezelyeyemegi5c4f4e17c0096 Malzemeler: 150 gr Kuzu Kuşbaşı Et 2 Su Bardağı İç Bezelye ‘konserve’ 5 Yemek Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1 Adet Soğan 1 Adet Patates 1 Adet Havuç 1 Adet Domates 1 Tatlı Kaşığı Domates salçası 12 Akarsu Kaşığı Karabiber 12 Akarsu Kaşığı Kimyon 1 Diş Sarımsak 1 Akarsu Kaşığı Tuzlu 3 Su Bardağı Kaynar Su Ön Hazırlık: id Soğan yemeklik doğranacak Patates, havuç soyulacak bezelyeden büyükçe küp doğranacak Domates soyulacak ve küp doğranacak Sarımsak iri doğranacak 3 su bardağı kaynar su hazır edilecek Maharetini Göster: Tencere içerisine zeytinyağı konulacak ve ısıtılacak Üstüne kuşbaşı etler ilave edilecek ve düşük ısıda etin bıraktığı su buhar olup uçuncaya değin kavrulacak Tencerenin orta yerinden yer açılacak, soğan katılacak ve kavrulacak Üzerine havuç, sarımsak ek edilecek ve kavrulacak Ardındaki salça ek edilecek ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak Üstüne domatesler katılacak, diriliği gidinceye dek kavrulacak Peşinde 3 su bardağı kaynar su, patates, bezelye, karabiber, kimyon, tuz ek edilecek Yemeğin tuzu karar ışık halkası getirilecek Ocak ısısı yükseltilecekTencere kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak Ocak ısısı asgari ısı konumuna getirilecek 25 dakika zaman bitiminde yemeğiniz servise hazırlanmış Sonrası malum ‘Kolay Gelsin’