iltasyazilim
FD Üye
Konserve Domates (Şişe Domates) Tarifi İçin Malzemeler
*Bursa domatesi (ben 20 kg dan yapıyorum)
*Yarim kg yeşil biber
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Cam kavanozlar
*Yeni (daha önce kullanılmamış) kavanoz kapakları
Konserve Domates (Şişe Domates) Tarifi Yapılışı Konserve domates, kışın sağlıklı yemekler pişirebilmek için benim vazgeçilmezim Bütün kış yemeklerde, sos olarak veya menemenlik kullandığım için her yaz 1 kasa domatesten (yaklaşık 2022 kg) şişe domatesimi yapar tüm kış rahat ederim
Yapımına gelince, bazıları domatesin kabuklarını soyarak yapıyor ama ben çok uğraştırıcı olduğu için kabuklu halde yapıyorum Robottan geçince hiç belli olmuyor zaten Hem ne demişler vitamini kabuğunda Önce domateslerimizi yıkayıp kenara koyuyoruz Derin ve büyük bir tencere veya kazanda zeytinyağında yemeklik doğradığımız biberleri kızartıyoruz Bu arada domateslerimizi robottan geçirip kızaran biberlerin üzerine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz Domateslerin suyunu iyice çekmesi için ara ara karıştırarak yaklaşık 2 saat kaynatıyoruz Kaynama işlemi bitmek üzereyken yeni alınan daha önce hiç kullanılmamış olan kavanoz kapaklarını yaklaşık 5 dk sıcak suyun içinde kaynatıyoruz Temiz ve kuru cam kavanozlara domateslerimizi koyup sıcak kavanoz kapaklarımızı kurulayarak sıkıca kapatıyoruz ve kavanozları ters çevirerek koyuyoruz Bu aşamaya dikkat edin sıkıca kapatmazsanız veya kapak yamuk çıkarsa sıcak domates eline boşalıp yakabilir Aman dikkat! Kavanozlarımız soğuyunca düzüne çevirip aylarca serin bir yerde saklayabilirsiniz Afiyet olsun
*Bursa domatesi (ben 20 kg dan yapıyorum)
*Yarim kg yeşil biber
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Cam kavanozlar
*Yeni (daha önce kullanılmamış) kavanoz kapakları
Konserve Domates (Şişe Domates) Tarifi Yapılışı Konserve domates, kışın sağlıklı yemekler pişirebilmek için benim vazgeçilmezim Bütün kış yemeklerde, sos olarak veya menemenlik kullandığım için her yaz 1 kasa domatesten (yaklaşık 2022 kg) şişe domatesimi yapar tüm kış rahat ederim
Yapımına gelince, bazıları domatesin kabuklarını soyarak yapıyor ama ben çok uğraştırıcı olduğu için kabuklu halde yapıyorum Robottan geçince hiç belli olmuyor zaten Hem ne demişler vitamini kabuğunda Önce domateslerimizi yıkayıp kenara koyuyoruz Derin ve büyük bir tencere veya kazanda zeytinyağında yemeklik doğradığımız biberleri kızartıyoruz Bu arada domateslerimizi robottan geçirip kızaran biberlerin üzerine ilave edip kaynatmaya başlıyoruz Domateslerin suyunu iyice çekmesi için ara ara karıştırarak yaklaşık 2 saat kaynatıyoruz Kaynama işlemi bitmek üzereyken yeni alınan daha önce hiç kullanılmamış olan kavanoz kapaklarını yaklaşık 5 dk sıcak suyun içinde kaynatıyoruz Temiz ve kuru cam kavanozlara domateslerimizi koyup sıcak kavanoz kapaklarımızı kurulayarak sıkıca kapatıyoruz ve kavanozları ters çevirerek koyuyoruz Bu aşamaya dikkat edin sıkıca kapatmazsanız veya kapak yamuk çıkarsa sıcak domates eline boşalıp yakabilir Aman dikkat! Kavanozlarımız soğuyunca düzüne çevirip aylarca serin bir yerde saklayabilirsiniz Afiyet olsun