nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Konserve Domates Soslu Girift Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
*67 adet patlıcan
*56 adet kabak
*3 adet etli kırmızı biber
*15 Adet çarliston biber
*3 Adet açı biber
*23 kilo domates(arzuya kadar çoğaltıp, azaltabilirsiniz)
*5 tane sarımsak
*Kızartmak için değişken yağ
*Tuz
Konserve Domates Soslu Karmakarışık Kızartma Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Kışın hazırlanmış miss gibi kızartma hiç kötü olmaz Hadi başlayalım Sebzelerimizi ilk olarak efendice yıkayalım Patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp tuzlu suya basalım, kabaklarımızı da küp küp doğrayalım, biberlerimizi de iri kocaman doğrayalım Domateslerimizin kabuklarını soyalım ve bir tencereye küp küp doğrayıp üzerine 3 Adet açı biberi ve sarımsakları doğrayalım, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip pişirmek için ocağa alalım Patlıcanları sudan çıkarıp adilane kurulayalım Patlıcan, kabak ve biberleri azıcık tuzlayıp sırasıyla kızartalım ve havlu kağıda çıkaralım Kavanozlarımıza sırasıyla kızarttığımız patlıcan, kapak ve biberleri koyalım Bir tencereye kavanozları yerleştirip yarısına dek kaynar su dökelim ve kavanozların kapakları açık 10 dakika dek kaynatalım fakat kızartmalarımız adamakıllı ısınsın Domates sosumuz da öteki tencerede koyuldu, altını kapamadan sıcak sıcak sosumuzu kızartmaların üzerine birer kepçe ekleyelim Hemen kavanozlarımızın kapaklarını kapatıp tamamen sıkalım Zıt çevirip üzerlerini örtelim Bir gün bu şekilde kalsın Sonradan kavanozları düz çevirip serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz
*67 adet patlıcan
*56 adet kabak
*3 adet etli kırmızı biber
*15 Adet çarliston biber
*3 Adet açı biber
*23 kilo domates(arzuya kadar çoğaltıp, azaltabilirsiniz)
*5 tane sarımsak
*Kızartmak için değişken yağ
*Tuz
Konserve Domates Soslu Karmakarışık Kızartma Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Kışın hazırlanmış miss gibi kızartma hiç kötü olmaz Hadi başlayalım Sebzelerimizi ilk olarak efendice yıkayalım Patlıcanlarımızı küp küp doğrayıp tuzlu suya basalım, kabaklarımızı da küp küp doğrayalım, biberlerimizi de iri kocaman doğrayalım Domateslerimizin kabuklarını soyalım ve bir tencereye küp küp doğrayıp üzerine 3 Adet açı biberi ve sarımsakları doğrayalım, bir tatlı kaşığı tuz ekleyip pişirmek için ocağa alalım Patlıcanları sudan çıkarıp adilane kurulayalım Patlıcan, kabak ve biberleri azıcık tuzlayıp sırasıyla kızartalım ve havlu kağıda çıkaralım Kavanozlarımıza sırasıyla kızarttığımız patlıcan, kapak ve biberleri koyalım Bir tencereye kavanozları yerleştirip yarısına dek kaynar su dökelim ve kavanozların kapakları açık 10 dakika dek kaynatalım fakat kızartmalarımız adamakıllı ısınsın Domates sosumuz da öteki tencerede koyuldu, altını kapamadan sıcak sıcak sosumuzu kızartmaların üzerine birer kepçe ekleyelim Hemen kavanozlarımızın kapaklarını kapatıp tamamen sıkalım Zıt çevirip üzerlerini örtelim Bir gün bu şekilde kalsın Sonradan kavanozları düz çevirip serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz