Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konserve Domates Sosu

Konserve Domates Sosu
0
122

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Konserve Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

*8 kg istediğiniz bir tür domates (ben pembe domates ile yaptım)
*2 su bardağı zeytinyağı
*56 tane kuru soğan
*2 baş sarımsak
*3 tatlı kaşığı esmer şeker
*4 nehir kaşığı tuzlu
*3 dere kaşığı karabiber
*3 nehir kaşığı tatlı kırmızı biber
*2 akarsu kaşığı zencefil
*2 dere kaşığı kimyon
*2 akarsu kaşığı zerdeçal

*

*Bu ölçü ile takriben 6 lt sos çıkıyor, yeterli hacimde istediğiniz irtifa konserve kavanozlarına ihtiyacınız olacak Ben 12 adet 500 ml lik kavanoz kullandım

Konserve Domates Sosu Tarifi Yapılışı Domatesler 45 e bölünüp robottan geçirilir
Soğan ve sarımsaklar minik minik doğranıp zeytinyağı ile ateşe alınır Önce esmer şeker ile bir vakit kavrulur, sonra öteki baharatlar eklenir 12 dk da bu şekilde kavrulur Robottan geçirdiğimiz domatesler tencereye eklenip suyu biraz azalana kadar arada karıştırarak pişirilir Ocak ’tan alınan sos kavanozlara üstten bir parmak haylazlık kalacak şekilde paylaştırılır Kapakları sımsıkı kapatılır (ben eşime kapattırıyorum ) Tüm kavanozlar bulaşık makinesinin daha alçak sepetine kapakları altında bakacak şekilde yerleştirilir Devrilmemeleri için kalan boşluklara makineye girebilecek pak kap kacak konularak sabitlenir Makinede şüphesiz bulaşık kap olmamalı, deterjan konulmamalı Makinenin en yüksek derecesinde (benimkinin 70) asgari 22, 5 saat (bendeki program 2, 25) çalıştırılır Makinenin içi ve kavanozlar soğuyana kadar içinde bırakılır Ben akşamdan koydum, sabah çıkardım mesela Çıkardığınız kavanozların kapaklarının üzerine bastırarak teftiş edilir Kapak hareket etmiyorsa vakumlamış, içeri çöküyorsa maalesef vakumlamamış demektir (kapakları sımsıkı kapatmak bu yüzden de fazla kayda değer) Vakumlanmamış olanları önden bozulmadan kullanabilir veya tekrar tencerede kaynatıp kavanoza alıp her tarafta deneyebilirsiniz
Hazırladığınız bu sosu her türlü yemekte kullanabilirsiniz
Afiyet olsun

858,497Konular
982,024Mesajlar
30,005Kullanıcılar
Üst Alt