Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Konserve Domates Sosu

Konserve Domates Sosu
0
100

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Konserve Domates Sosu Tarifi İçin Malzemeler

*4 kg armut tipi domates
*Yarım çay bardağı zeytinyağ
*1 çorba kaşığı tuz
*1 çorba kaşığı şeker
*Dilerseniz, karabiber, kekik veya fesleğen gibi baharatlar

Konserve Domates Sosu Tarifi Yapılışı Kışın, makarna, domates çorbası veya mantı gibi yemeklerde kullanmak üzere yıllardır bu sosu yapıyorum Ben bu defa 15 kg domatesten yaptım ama sizler için 4 kg lik ölçü veriyorum Herkesin bu miktarı alacak tenceresi vardır
Domates olarak armut tipli salçalık domates veya Çanakkale domatesi kullanabilirsiniz Domatesler yıkandıktan sonra kabukları soyulur İkiye bölünüp robota doldurulup, öğütülür Tamamı bitince tencereye zeytinyağ, tuz ve şekerle koyulup yüksek ateşte kaynamaya bırakılır Kaynama başladıktan sonra 15 dk kadar daha kaynatılır Dilerseniz baharat ekleyebilirsiniz
Sıra kavanozlara doldurmaya geldi Burada önemli püf noktaları var:
Öncelikle kavanozlarınız temiz kuru olmalı; kapaklar yeni, kullanılmamış serve kavanozolmalı Kapaklar her sene yenilenmeli Çünkü konserveleri açarken bıçakla kapağı kanırtıp kapağa zarar vermiş olabiliriz
Ayrıca konserve açıldıktan sonra fazla bekletilmez, mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir ( Ben açtıktan sonra tamamını kullanıyorum)
Kavanozlar domates sosu henüz kaynarken, altı kapatılmadan boğaz kısmına kadar doldurulur Her biri doldurulduktan sonra ağzı sıkıca kapatılır Tamamen kapandığından emin olduktan sonra temiz bir havlu üzerine ters çevrilir Tüm kavanozlar dolunca domates sosları tamamen soğuyuncaya kadar bu şekilde bırakılır Kavanozlarda bu şekilde soğurken vakum oluşacak ve dayanıklılık kazanacaktır Tercihen ertesi gün ters çevrilerek dolaba kaldırılır Tabi buzdolabını değil erzak dolabını kasdediyorum
Burada bir uyarım ve bir önerim olacak Uyarım: Soğuyup dolaba kaldırmadan önce basit bir test ile kapağın kapanıp kapanmadığını kontrol etmeliyiz Tırnağımız ile kapaklara tek tek vuralım Kapanan kapaklardan tık tık sesi gelirken kapanmayandan kalın bir tok sesi gelecektir Muhtemelen iyi sıkıştırılmamıştır Bu kavanozu açıp kısa sürede tüketebilirsiniz veya deep freeze kaldırabilirsiniz
Önerim ise şu: Piyasada çeşitli boyutlarda kavanozlar var 250, 500, 750, ve 1000 ml lik kavanozlardan hepsini kullanırsanız, kullanacağınız yere göre bir kavanoz açar, bir defada tüketirsiniz Ben 250, 500 ve 750 lik kavanozlarda yaptım
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt