iltasyazilim
FD Üye
Konserve Domates Ve Menemen Tarifi İçin Malzemeler
*Domates (kaynatmaya uygun sulu ) 20 kg
*Cam kavanoz 12 kg lık 17 adet
Menemen için :
*Domates 20 kg
*1 kg ince kıl biber
*Cam kavanoz 12 kglık 17 adet
Konserve Domates Ve Menemen Tarifi Yapılışı Kışın domates iyi bulunmuyor bu şekilde kisin yaz domateslerini yemeklerinizde kullanabilirsiniz Domatesler iri bir leğende rendelenir büyük boy tencerede kaynatılır Köpüğü çıkıp kaybolana kadar kaynatılır Başka bir tencerede kavanoz kapakları kaynatılır Kavanoza domatesleri doldurup sıcakken kapağı kapatıp kavanoz ters çevrilir Kapağı sıkı *bir şekilde kapattığınızdan emin olun Her sene yeni kapak kullanın Tüm kavanozlar bitince üzeri havlu ile kapatıp ertesi gün soğuyana kadar ters bir şekilde bekletilir soğuyunca mutfak dolaplarında saklayabilirsiniz Kapak tutmazsa zaten kendi tik atıyor sakin o kapağı kullanmayın yeni bir kapak kapatın Soğuduğunda kapağın ortası çukur olacak kapağı ortasına parmağınızı bastırdığınızda kapak hareket ediyorsa tutmamıştır Zaten bir süre sonrada domateslerin üzeri beyaz beyaz olur Domatesler sıcakken koyup kapaklar sıcakken sıkı kapatıp ters çevirirseniz tutacaktır Kaynatma domatesin en güzel tarafı buzdolabında saklamak zorunda değilsiniz Açılan kavanozlar buz dolabında 1 hafta muhafaza edebilirsiniz Ben 20 kg domatesten 17 yarım kglık kavanoz çıkardım Aynı işlemi menemen yaparken de uygulayabilirsiniz domatesler birlikte biberler birlikte kaynayacak Ben çekirdeklerini çıkarmakla uğraşmamak için ve sevdiğim cins biber için ince sivri kıl biber kullandım Tüm yemeklerinizde makarna sosu veya menemen yaparken kullanabilirsiniz Tuz kullanmadım isteyen atabilir ben gerek görmedim yemek pişirirken atmayı daha doğru buluyorum Afiyet olsun
*Domates (kaynatmaya uygun sulu ) 20 kg
*Cam kavanoz 12 kg lık 17 adet
Menemen için :
*Domates 20 kg
*1 kg ince kıl biber
*Cam kavanoz 12 kglık 17 adet
Konserve Domates Ve Menemen Tarifi Yapılışı Kışın domates iyi bulunmuyor bu şekilde kisin yaz domateslerini yemeklerinizde kullanabilirsiniz Domatesler iri bir leğende rendelenir büyük boy tencerede kaynatılır Köpüğü çıkıp kaybolana kadar kaynatılır Başka bir tencerede kavanoz kapakları kaynatılır Kavanoza domatesleri doldurup sıcakken kapağı kapatıp kavanoz ters çevrilir Kapağı sıkı *bir şekilde kapattığınızdan emin olun Her sene yeni kapak kullanın Tüm kavanozlar bitince üzeri havlu ile kapatıp ertesi gün soğuyana kadar ters bir şekilde bekletilir soğuyunca mutfak dolaplarında saklayabilirsiniz Kapak tutmazsa zaten kendi tik atıyor sakin o kapağı kullanmayın yeni bir kapak kapatın Soğuduğunda kapağın ortası çukur olacak kapağı ortasına parmağınızı bastırdığınızda kapak hareket ediyorsa tutmamıştır Zaten bir süre sonrada domateslerin üzeri beyaz beyaz olur Domatesler sıcakken koyup kapaklar sıcakken sıkı kapatıp ters çevirirseniz tutacaktır Kaynatma domatesin en güzel tarafı buzdolabında saklamak zorunda değilsiniz Açılan kavanozlar buz dolabında 1 hafta muhafaza edebilirsiniz Ben 20 kg domatesten 17 yarım kglık kavanoz çıkardım Aynı işlemi menemen yaparken de uygulayabilirsiniz domatesler birlikte biberler birlikte kaynayacak Ben çekirdeklerini çıkarmakla uğraşmamak için ve sevdiğim cins biber için ince sivri kıl biber kullandım Tüm yemeklerinizde makarna sosu veya menemen yaparken kullanabilirsiniz Tuz kullanmadım isteyen atabilir ben gerek görmedim yemek pişirirken atmayı daha doğru buluyorum Afiyet olsun