Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konserve Patlıcan

Konserve Patlıcan

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Konserve Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg patlıcan
*Yarım kg domates
*Yarım kg yeşil biber
*Tuz
*Sıvı yağ

Konserve Patlıcan Tarifi Yapılışı Kışlık hazırlamayı bitirdim çok şükür Kızartma yapacağım için bu tarif biraz gözümde büyüdü ama dayanamadım yaptım Yapacaklara kolay gelsin ??
Öncelikle patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz Küp küp doğrayarak tuzlu suda bekletiyoruz Bu arada domatesleri pişirelim Ben rendelemeden doğrayarak pişiriyorum kabuklarıyla beraber Bu arada 45 diş sarımsak da atalım içine Pişince robottan geçirip eziyoruz Daha sonra biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp doğruyoruz ve sıvı yağda kızartıyoruz Rengi dönen biberleri domates sosun içine ekleyelim Patlıcanları kızartmak vakit alacağı için domatesin altını kapatabilirsiniz Daha sonra patlıcanların suyunu süzüp kızartıyoruz Domates ve bibere ekliyoruz 12 tatlı kaşığı tuz ilave edip 5 dk hepsini birlikte pişiriyoruz Daha sonra sıcak sıcak kavanozlara doldurup kavanozları ters çevirip soğumaya bırakıyoruz Serin yerde muhafaza edip kışın afiyetle yiyoruz inşallah ????

858,498Konular
982,060Mesajlar
30,045Kullanıcılar
kaosemre09Son üye
Üst Alt