iltasyazilim
FD Üye
Konservede Kızartma Kışlık Tarifi İçin Malzemeler
*2 Su bardağı sıvı yağ
*Yarım kilo patlıcan
*Yarım kilo yeşil biber
*Yarım kilo salçalık biber
*1 Kilo domates
*1 Baş sarımsak
*1 Yemek kaşığı sirke
*Tuz
Konservede Kızartma Kışlık Tarifi Yapılışı Patlıcanları alaca soyun tuzlu suda 10 dakika bekletin Sonra patlıcanları, yeşil biberi, kırmızı biberi yıkayın ve kurulayın biberleri temizleyip küp küp doğrayın patlıcanları da küp küp doğrayın sonra bunları sırayla kızartın ayrı bir tencerede domatesin kabuğunu soyup küp küp doğra içine sarımsakları da doğra 10 dakika kadar pişir kızartılmış patlıcanları ve biberleri ocakta tencerede pişen domateslerin içine yavaş yavaş ilave edin sirkeyi koyun tuzunu atın karıştırın 3 veya 4 dakika kadar pişirin sıcak sıcak kavanozlara doldurun kapağını sıkıca kapatın ters çevirin üzerini örtün 2 gün kadar öyle dursun sonra serin yerde saklayın kışın kahvaltıda yiyebilirsiniz misafirlerinize böreğin yanında ikram edebilirsiniz ısıtmadan açıldığı gibi soğuk yenir çok lezzetli oluyor yiyenler tarifini istiyor şimdiden afiyet olsun yeni tariflerle görüşmek üzere hoşça kalın
*2 Su bardağı sıvı yağ
*Yarım kilo patlıcan
*Yarım kilo yeşil biber
*Yarım kilo salçalık biber
*1 Kilo domates
*1 Baş sarımsak
*1 Yemek kaşığı sirke
*Tuz
Konservede Kızartma Kışlık Tarifi Yapılışı Patlıcanları alaca soyun tuzlu suda 10 dakika bekletin Sonra patlıcanları, yeşil biberi, kırmızı biberi yıkayın ve kurulayın biberleri temizleyip küp küp doğrayın patlıcanları da küp küp doğrayın sonra bunları sırayla kızartın ayrı bir tencerede domatesin kabuğunu soyup küp küp doğra içine sarımsakları da doğra 10 dakika kadar pişir kızartılmış patlıcanları ve biberleri ocakta tencerede pişen domateslerin içine yavaş yavaş ilave edin sirkeyi koyun tuzunu atın karıştırın 3 veya 4 dakika kadar pişirin sıcak sıcak kavanozlara doldurun kapağını sıkıca kapatın ters çevirin üzerini örtün 2 gün kadar öyle dursun sonra serin yerde saklayın kışın kahvaltıda yiyebilirsiniz misafirlerinize böreğin yanında ikram edebilirsiniz ısıtmadan açıldığı gibi soğuk yenir çok lezzetli oluyor yiyenler tarifini istiyor şimdiden afiyet olsun yeni tariflerle görüşmek üzere hoşça kalın