iltasyazilim
FD Üye
Konservede Patlıcan Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg patlıcan
*2 kg domates (etli tarla olanından)
*67 diş sarımsak
*34 tane yeşil ve kırmızı biber
*Sıvı yağ
*Tuz
*Arzuya göre fesleğen
Konservede Patlıcan Tarifi Yapılışı
Patlıcanları yemeklik doğrayıp üzerine tuz serpip bekletin Bu arada domatesinizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Tencereye sırasıyla sıvı yağ, doğranmış sarımsak, doğranmış biberleri koyarak biraz kavurun ( aile olarak acıyı sevdiğimizden ben 4 5 tanede cin biberini doğramadan içine ekledim)kavrulan sarımsakların üzerine yıkayıp süzdüğünüz patlıcanları ekleyin Gidip gelip karıştırın ki dibi tutmasın
Ben bu karıştırma yöntemiyle patlıcanı daha çok seviyorum
Kavurduğunuz patlıcanın üstüne doğranmış domatesi ve tuzunu ekleyip kapağını Kapatın ( yanlız tuz oranını tadarak kontrol etmenizde fayda var)domatesler kaynayıp bir patlıcan yemeği kıvamına geldiğinde altını kapatalım Ben tam olarak pişirmedim patlıcanları çünkü kışın kullanırken içine kıyma yada et katacağımı düşünerek Sıcak sıcak kavanozlara doldurup üzerine isterseniz bir iki yaprak fesleğen koyarak kapağını iyice kapatın
inanın kışın süper bir kurtarıcı yemek oluyor bilenler bilir
*2 kg patlıcan
*2 kg domates (etli tarla olanından)
*67 diş sarımsak
*34 tane yeşil ve kırmızı biber
*Sıvı yağ
*Tuz
*Arzuya göre fesleğen
Konservede Patlıcan Tarifi Yapılışı
Patlıcanları yemeklik doğrayıp üzerine tuz serpip bekletin Bu arada domatesinizin kabuklarını soyup küp küp doğrayın
Tencereye sırasıyla sıvı yağ, doğranmış sarımsak, doğranmış biberleri koyarak biraz kavurun ( aile olarak acıyı sevdiğimizden ben 4 5 tanede cin biberini doğramadan içine ekledim)kavrulan sarımsakların üzerine yıkayıp süzdüğünüz patlıcanları ekleyin Gidip gelip karıştırın ki dibi tutmasın
Ben bu karıştırma yöntemiyle patlıcanı daha çok seviyorum
Kavurduğunuz patlıcanın üstüne doğranmış domatesi ve tuzunu ekleyip kapağını Kapatın ( yanlız tuz oranını tadarak kontrol etmenizde fayda var)domatesler kaynayıp bir patlıcan yemeği kıvamına geldiğinde altını kapatalım Ben tam olarak pişirmedim patlıcanları çünkü kışın kullanırken içine kıyma yada et katacağımı düşünerek Sıcak sıcak kavanozlara doldurup üzerine isterseniz bir iki yaprak fesleğen koyarak kapağını iyice kapatın
inanın kışın süper bir kurtarıcı yemek oluyor bilenler bilir