Japon milyarder Maezawa Yusaku, Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk'ın 2023'te Ay'a düzenleyeceği turistik uçuşta kendisine eşlik edecek 8 kişi aradığını duyurdu.
45 yaşındaki milyarder Maezawa, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Amerikan roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX üretimi roketle 2023'te Ay'a düzenlenecek "dearMoon" cinsinin tüm masraflarını karşılayacağını söyledi.
Maezawa, paylaşımında, projeye yönelik kanılarıyla kendisine eşlik edecek 8 kişinin seçilmesinde aranacak iki kritere ait YouTube kanalındaki görüntünün izlenmesini istedi.
'İnsanlığa katkı sunabilecek herkesi davet ediyorum...'
Görüntü iletisinde, tüm koltukları satın aldığı için SpaceX çeşidinin özel bir sefer olacağını kaydeden Maezawa, "8 kişi arıyorum, SpaceX üretimi 'Starship' roketiyle gideceğiz. Gitmesi 3 gün ve geri dönmesi 3 gün sürecek. İştirakçiler hiçbir fiyat ödemeyecek." dedi.
Maezawa, evvelce tüm dünyada tanınan müzikçi, dansçı ya da muharrir üzere sanatkarları seçmeyi planladığını lakin artık "kreatif bir şey yapan her bireyin sanatçı olarak adlandırılacağını" düşündüğünü söyledi.
Daha geniş kesitlere ulaşarak dünya genelinde bu seyahate katılabilecek şahıslar aradığını belirten Maezawa, şunları kaydetti
Maezawa, görüntü bildirisinde kendisine yöneltilen "Korkmuyor musunuz?" sorusuna "Biraz korkuyorum lakin merakım daha fazla ve SpaceX grubu ile Elon'a, teknik kapasitelerine güveniyorum." cevabını verdi.