Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konya Fırın Kebabı

Konya Fırın Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler
Kuzu kol kemikli 4500 gr
Kuzu kuyruk yağı 1000 gr
Ayçiçek yağı 1100 cl
Tuz 30 gr
Beyaz toz biber 5 gr
Domates 600 gr
Sivri biber 150 gr
Taze soğan 400 gr
Kuru soğan 300 gr
Kuru kekik 10 gr
Pide ekmeği 5 adet


Fırın kebabının yağının hazırlanması; 1 kg kuyruk yağı kıyma makinesinden çekildikten sonra bir tencereye konulup ağır ateşte eritilir ve eriyen yağ süzülür Bu yağa 1lt ay çiçek yağı ve 500 gr su ilave edilir

İnciklerinden ayrılmış kuzu kollar derin bir kaba konulup tuz ve beyaz biber kuzu kolların her yerine serpilir Daha sonra 100 gr ay çiçek yağıyla kuzular yağlanır 180 derecelik fırında 20’şer dakika alt ve üst kısımları kızartılır Hazırlanan yağ kuzuların üstünü kapatacak şekilde koyulup, fırının derecesi 125 dereceye ayarlanır, 180 dakika pişmeye bırakılır Bu süre sonunda pişmiş olan kuzular yağdan çıkartılarak kemiklerinden ayrılır ve servise hazır hale getirilir Pide ekmeği, ızgara domates, biber, taze ve kuru soğan ile servis edilir

GURME REHBERI
 

Similar threads

Malzemeler ; 2 adet topan patlıcan 300 gr kuzu eti (kavurmalık kuşbaşı) 1 adet küçük patates 1 kuru soğan 1 baş sarımsak 1 çarliston biber 1 avuç bezelye Kekik, karabiber, tuz Tereyağı Kuyruk yağı Üzeri için; Kaşar rendesi Hazırlanışı ; Patlıcanlar alaca soyulur Yukarıdan aşağıya olacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
HAZIRLANIŞI: Kırmızı, yeşil biberleri doğruyoruz Maydanozu ve kuyruk yağını da doğruyoruz ve hepsini geniş bir doğrama tahtasına koyuyoruz Zırhla incecik yapana kadar çekiyoruz Kıymayı da ekliyoruz ve hepsini bir çekiyoruz Tuzunu atıyoruz ve yoğurup yuvarlıyoruz Harçtan portakal büyüklüğünde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
MALZEMELER 2 Tane KUZU GÖMLEĞİ 250 gr TEREYAĞI 200 gr KURU SOĞAN 100 gr DOLMA FISTIĞI 50 gr KUŞ ÜZÜMÜ 500 gr KUZU CİĞERİ, İnce kıyılmış 250 gr PİRİNÇ, demlenmiş 200 gr DOMATES 2 BARDAK SU 2 KAŞIK SALÇA + YOĞURT + 2 YUMURTA (üstüne sürmek için)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
MALZEME LİSTESİ: 700 gr kıyma 3 domates 2 kırmızı biber 4 yeşil biber 2 soğan 100 gr kuyruk yağı 1 tutam maydanoz tuz karabiber SERVİSİ İÇİN: tırnak pide HAZIRLANIŞI: Kuyruk yağını zırhtan çekerek incecik doğruyoruz 1 kırmızı biberi, 2 yeşil biberi doğruyoruz Maydanozu da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
MALZEMELER 1 adet kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet soğan 100 gr yoğurt yeterli miktarda lavaş ekmeği 4 adet domates 67 adet yeşilbiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
858,496Konular
982,326Mesajlar
30,205Kullanıcılar
varakaSon üye
Üst Alt