iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
Kuzu kol kemikli 4500 gr
Kuzu kuyruk yağı 1000 gr
Ayçiçek yağı 1100 cl
Tuz 30 gr
Beyaz toz biber 5 gr
Domates 600 gr
Sivri biber 150 gr
Taze soğan 400 gr
Kuru soğan 300 gr
Kuru kekik 10 gr
Pide ekmeği 5 adet
Fırın kebabının yağının hazırlanması; 1 kg kuyruk yağı kıyma makinesinden çekildikten sonra bir tencereye konulup ağır ateşte eritilir ve eriyen yağ süzülür Bu yağa 1lt ay çiçek yağı ve 500 gr su ilave edilir
İnciklerinden ayrılmış kuzu kollar derin bir kaba konulup tuz ve beyaz biber kuzu kolların her yerine serpilir Daha sonra 100 gr ay çiçek yağıyla kuzular yağlanır 180 derecelik fırında 20’şer dakika alt ve üst kısımları kızartılır Hazırlanan yağ kuzuların üstünü kapatacak şekilde koyulup, fırının derecesi 125 dereceye ayarlanır, 180 dakika pişmeye bırakılır Bu süre sonunda pişmiş olan kuzular yağdan çıkartılarak kemiklerinden ayrılır ve servise hazır hale getirilir Pide ekmeği, ızgara domates, biber, taze ve kuru soğan ile servis edilir
GURME REHBERI
Kuzu kol kemikli 4500 gr
Kuzu kuyruk yağı 1000 gr
Ayçiçek yağı 1100 cl
Tuz 30 gr
Beyaz toz biber 5 gr
Domates 600 gr
Sivri biber 150 gr
Taze soğan 400 gr
Kuru soğan 300 gr
Kuru kekik 10 gr
Pide ekmeği 5 adet
Fırın kebabının yağının hazırlanması; 1 kg kuyruk yağı kıyma makinesinden çekildikten sonra bir tencereye konulup ağır ateşte eritilir ve eriyen yağ süzülür Bu yağa 1lt ay çiçek yağı ve 500 gr su ilave edilir
İnciklerinden ayrılmış kuzu kollar derin bir kaba konulup tuz ve beyaz biber kuzu kolların her yerine serpilir Daha sonra 100 gr ay çiçek yağıyla kuzular yağlanır 180 derecelik fırında 20’şer dakika alt ve üst kısımları kızartılır Hazırlanan yağ kuzuların üstünü kapatacak şekilde koyulup, fırının derecesi 125 dereceye ayarlanır, 180 dakika pişmeye bırakılır Bu süre sonunda pişmiş olan kuzular yağdan çıkartılarak kemiklerinden ayrılır ve servise hazır hale getirilir Pide ekmeği, ızgara domates, biber, taze ve kuru soğan ile servis edilir
GURME REHBERI