Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva

Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo kaymak
*2 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağından biraz fazla şeker
*üzeri için bal

Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva Tarifi Yapılışı Çiğdem AYALP hanımın Ballı Kaymaklı sütlü konya helvası tarifini denedim beğendik, Kendisine tarifi için çok teşekkür ediyorum Ben tam buğday unu kullandım böylede güzel oldu, bu şekliyle tarifi birde ben yayınlıyorum Tadını diğer un helvalarından ayıran fark üzerinde bal olması gerçekten çok yakışmış Hatta diğer helvalarıda yapıp üzerine mutlaka bal eklemek gerekir süper oluyor
Kaymağı ocağa alıp eriyince 2 su bardağ unu ekliyoruz ve unun rengi dönene kadar kavuruyoruz İlk başta hamur gibi birbirine yağışan un kavrulduktan sonra kum gibi oluyor Kavurma işlemi olunca şekerini atıyoruz karıştırıp ocağı kapatıp sütünü ekliyoruz Süt çekene kadar karıştırıyoruz Servis tabağına alıp üzerine bal döküyoruz Benim bal süzme değildi bu haliylede güzel Afiyet şeker bal olsun
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,787Kullanıcılar
noeltollenSon üye
Üst Alt