iltasyazilim
FD Üye
Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kaymak
*2 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağından biraz fazla şeker
*üzeri için bal
Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva Tarifi Yapılışı Çiğdem AYALP hanımın Ballı Kaymaklı sütlü konya helvası tarifini denedim beğendik, Kendisine tarifi için çok teşekkür ediyorum Ben tam buğday unu kullandım böylede güzel oldu, bu şekliyle tarifi birde ben yayınlıyorum Tadını diğer un helvalarından ayıran fark üzerinde bal olması gerçekten çok yakışmış Hatta diğer helvalarıda yapıp üzerine mutlaka bal eklemek gerekir süper oluyor
Kaymağı ocağa alıp eriyince 2 su bardağ unu ekliyoruz ve unun rengi dönene kadar kavuruyoruz İlk başta hamur gibi birbirine yağışan un kavrulduktan sonra kum gibi oluyor Kavurma işlemi olunca şekerini atıyoruz karıştırıp ocağı kapatıp sütünü ekliyoruz Süt çekene kadar karıştırıyoruz Servis tabağına alıp üzerine bal döküyoruz Benim bal süzme değildi bu haliylede güzel Afiyet şeker bal olsun
*Yarım kilo kaymak
*2 su bardağı tam buğday unu
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağından biraz fazla şeker
*üzeri için bal
Konya Usulü Kaymaklı Ballı Helva Tarifi Yapılışı Çiğdem AYALP hanımın Ballı Kaymaklı sütlü konya helvası tarifini denedim beğendik, Kendisine tarifi için çok teşekkür ediyorum Ben tam buğday unu kullandım böylede güzel oldu, bu şekliyle tarifi birde ben yayınlıyorum Tadını diğer un helvalarından ayıran fark üzerinde bal olması gerçekten çok yakışmış Hatta diğer helvalarıda yapıp üzerine mutlaka bal eklemek gerekir süper oluyor
Kaymağı ocağa alıp eriyince 2 su bardağ unu ekliyoruz ve unun rengi dönene kadar kavuruyoruz İlk başta hamur gibi birbirine yağışan un kavrulduktan sonra kum gibi oluyor Kavurma işlemi olunca şekerini atıyoruz karıştırıp ocağı kapatıp sütünü ekliyoruz Süt çekene kadar karıştırıyoruz Servis tabağına alıp üzerine bal döküyoruz Benim bal süzme değildi bu haliylede güzel Afiyet şeker bal olsun