Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Konya Usulü Kışlık Kuru Tarhana

Konya Usulü Kışlık Kuru Tarhana
0
112

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Konya Usulü Kışlık Kuru Tarhana Tarifi İçin Malzemeler

*1 kg yoğurt
*1 kg vurma (Yarma) buğday
*1 tatlı kaşığı tuz

Konya Usulü Kışlık Kuru Tarhana Tarifi Yapılışı Buğdayı bir gün önceden ıslatarak açılmasını sağlıyoruz 1 kg yoğurdu koyu ayran yapıyoruz Tuzu ekleyip ve kaynayıncaya değin karıştrarak pişiriyoruz Kaynamaya başlayınca yarma*buğday(vurma buğday) ekleyip karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz Yoğurt çorbasından daha koyu kıvam olunca altını kapatıp ve soğumaya bırakıyoruz Elinizi ıslatıp avucunuzun büyüklüğünde veya plastik yoğurt kaplarının kapakları ile şekil veriyoruz Açık alanda pak kumaş serilmiş masada kurumaya Çok sıcak havalarda yapılmalı ki anında kuruyup kaldırılmalı Fazla sıcak olursa 1 ya da 2 günde kurur
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,677Mesajlar
29,761Kullanıcılar
FFvenomSon üye
Üst Alt