iltasyazilim
FD Üye
Konya Usulü Kışlık Kuru Tarhana Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg yoğurt
*1 kg dövme (Yarma) buğday
*1 tatlı kaşığı tuz
Konya Usulü Kışlık Kuru Tarhana Tarifi Yapılışı Buğdayı bir gün önceden ıslatarak açılmasını sağlıyoruz 1 kg yoğurdu koyu ayran yapıyoruz Tuzu ekleyip ve kaynayıncaya kadar karıştrarak pişiriyoruz Kaynamaya başlayınca yarma*buğday(dövme buğday) ekleyip karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz Yoğurt çorbasından daha koyu kıvam olunca altını kapatıp ve soğumaya bırakıyoruz Elinizi ıslatıp avucunuzun büyüklüğünde veya plastik yoğurt kaplarının kapakları ile şekil veriyoruz Açık alanda temiz bez serilmiş masada kurumaya Çok sıcak havalarda yapılmalı ki hemen kuruyup kaldırılmalı Çok sıcak olursa 1 veya 2 günde kurur
Afiyet olsun
*1 kg yoğurt
*1 kg dövme (Yarma) buğday
*1 tatlı kaşığı tuz
Konya Usulü Kışlık Kuru Tarhana Tarifi Yapılışı Buğdayı bir gün önceden ıslatarak açılmasını sağlıyoruz 1 kg yoğurdu koyu ayran yapıyoruz Tuzu ekleyip ve kaynayıncaya kadar karıştrarak pişiriyoruz Kaynamaya başlayınca yarma*buğday(dövme buğday) ekleyip karıştırmaya devam ederek pişiriyoruz Yoğurt çorbasından daha koyu kıvam olunca altını kapatıp ve soğumaya bırakıyoruz Elinizi ıslatıp avucunuzun büyüklüğünde veya plastik yoğurt kaplarının kapakları ile şekil veriyoruz Açık alanda temiz bez serilmiş masada kurumaya Çok sıcak havalarda yapılmalı ki hemen kuruyup kaldırılmalı Çok sıcak olursa 1 veya 2 günde kurur
Afiyet olsun