Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Konya Valisi’nin ‘öğretmen diye’ azarladığı kişi muhabir çıktı!

Konya Valisi’nin ‘öğretmen diye’ azarladığı kişi muhabir çıktı!

teknolojiuzmani

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
99
Konya%2DValisi%2Dnin%2Dogretmen%2Ddiye%2Dazarladigi%2Dkisi%2Dmuhabir%2Dcikti%2D227930%2Ejpg

Olayın akabinde yazılı bir açıklama yapan Vali Toprak, azarladığı kişinin bir öğretmen değil, mahallî bir gazetede çalışan muhabir olduğunu duyurdu. Vali "Her şeye karşın Konya'nın Öğretmenler Günü'nde bu türlü bir mevzuyla gündeme gelmesinden ötürü hüzünlerimi tekraren kamuoyuna bildirir hürmetler sunarım" dedi.

Konya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü merasiminde Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, konuşmasını yaptığı esnada öğretmen olduğu argüman edilen bir bireye bacak bacak üstüne attığı için sert reaksiyon göstermişti.

Vali Toprak ismi açıklanmayan bireye “Sen öğretmen misin? O vakit öğretmen üzere otur da görelim” demişti.

Valinin azarladığı kişinin öğretmen olmadığı, mahallî bir gazetenin muhabiri olduğu öğrenildi.

VALİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Vali Toprak yaptığı yazılı açıklamada, “Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen ve çok hoş geçen program esnasında maalesef üzücü bir gelişme yaşanmıştır. Programdaki konuşmam sırasındaki protokolde oturan bir kişinin oturma biçiminin taban nezaket ölçülerinin çok ötesinde olması üzerine, kendisine öğretmen olup olmadığını sordum. Şahsın, başıyla olumlu işaret yapmasından sonra bir ihtarım oldu. Ülkemize, bizlere ve tüm insanlığa emeği olan bütün öğretmenlerimizin bu kadar değerli bir günde mahallî muhabir olduğunu öğrendiğimiz bir şahıstan ötürü bu türlü bir durumla müsabakaları beni derinden üzdü” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR HEYECANLA GELMİŞTİK”

Vali Toprak, kelamlarını şöyle sürdürdü;

*Çok büyük bir heyecan ve memnunlukla geldiğimiz merasimde öğretmen olmasa dahi bu tip bir oturuş hali orada bulunan herkese karşı da uygun görülemezdi. Program yaklaşık 2 bin öğretmenimizin bulunduğu ortamda çok coşkulu, memnun ve heyecanlı halde devam etmiştir.

*Her şeye karşın Konya’nın Öğretmenler Günü’nde bu türlü bir mevzuyla gündeme gelmesinden ötürü hüzünlerimi tekraren kamuoyuna bildirir hürmetler sunarım” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU ?

Konya’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yapılan merasimlerde Vali Cüneyit Orhan Toprak, konuşmasını yaptığı esnada öğretmen olduğu sav edilen bir kişiyi bacak bacak üstüne attığı için azarlamıştı.

“SEN ÖĞRETMEN MİSİN?”

Vali Toprak ismi açıklanmayan şahsa “Sen öğretmen misin birader? O vakit öğretmen üzere otur da görelim. Bu kadar hoş bir günde hoş hislerle karşınıza geliyorum. Hoş bir hareketle karşılaşmıyorum. Valinin karşısında ayak dikip oturmak bana değil eğitim topluluğuna saygısızlıktır” diyerek konuşmasını öbür öğretmenlere dönerek, “Arkadaşlar haksızsam haksız olduğumu söyleyin” diyerek sürdürmüştü.

YALOVA’DAKİ ACI OLAYI AKILLARA GETİRDİ

Konya’daki olay akıllara 2015’te Yalova’da bir okulda yaşanan Vali-öğretmen tartışmasını getirdi.

Devrin Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 2015 yılında incelemelerde bulunmak üzere gittiği Termal Fen Lisesi’nde vazife yapan Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz’ü kılık-kıyafetini beğenmediği için sınıftan kovmuştu. Cebiroğlu, Öz’ü, “Bu saç sakal ne? Ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine bu türlü mi örnek oluyorsun? Çık dışarı, sakalını kes. Beşerler dışarıda görseler dilenci sanıp para verirler” diyerek sınıftan dışarı çıkarmıştı.

GURUR SORUNU YAPTI

Cebiroğlu tarafından öğrencilerin yanında kılık ve kıyafeti yüzünden azarlanıp, dersten dışarı çıkartılmasını gurur sıkıntısı yapan Öz, kendisine dayanak veren sendikalar tarafından düzenlenen ‘Öğretmene Hürmet Mitingi'nde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti.