iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
400 gr Dana Kuşbaşı
200 gr Mantar
1 Adet Soğan
100 gr Taze Krema
50 gr Tereyağı
1 Bardak Konyak
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
Karabiber
Tuz
1 Defne Yaprağı
HAZIRLANIŞI
Eti kızarana kadar tereyağında kavurun
İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun
Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin
2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın
Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin
Pilav veya makarna ile hemen servis yapın
Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz
400 gr Dana Kuşbaşı
200 gr Mantar
1 Adet Soğan
100 gr Taze Krema
50 gr Tereyağı
1 Bardak Konyak
2 Bardak Su
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
Karabiber
Tuz
1 Defne Yaprağı
HAZIRLANIŞI
Eti kızarana kadar tereyağında kavurun
İnce doğranmış soğanları ve mantarları ilave edin, sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kavurun
Defne yaprağı ve konyağı ilave edip ve flambe edin
2 bardak su, tuz ve karabiber ilave edip, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kaynatın
Taze kremayı ilave edin, kaynayınca kırmızı pul biberi üzerine serpiştirin
Pilav veya makarna ile hemen servis yapın
Not : Bu yemeği konyaksız da yapalabilirsiniz