Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köpeğe Yuvarlanmayı Nasıl Öğretebilirsiniz?

Köpeğe Yuvarlanmayı Nasıl Öğretebilirsiniz?
0
108

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
“Yuvarlanma köpeğinize öğretilebilecek eğlenceli bir oyundur Başlamanda önce, köpeğiniz oturma ve uzanma komutlarını yerine getirebiliyor olmalıdır Köpeğinize yuvarlanmayı aydınlatmak, ona bazı diğer komutları öğretmekten biraz daha zordur, ama bir arz sabırla köpeğiniz siz farkına varmadan yuvarlanmayı öğrenmiş olacaktır
İhtiyacınız olan şey
Köpeğinize yuvarlanmayı aydınlatmak için yumuşak bir alana ve bir avuç ödüle ihtiyacınız olacak Clicker eğitimi( bir tıklayıcının tuşuna basarak yapılan eğitim) köpeğinizin yuvarlanmayı öğrenmesi için iyi bir yoldur Bu metodu kullanmayı planlıyorsanız, elinizde bir clicker(tıklayıcı) olduğundan belli olun
Köpeğe Yuvarlanmayı Öğretme
Eğitime, köpeğinize “altında komutunu vererek başlayın bir kere uzandıktan sonradan, sonraki adım yuvarlanmaya başlamasını sağlamaktır Burnuna dürüst, bir ikram tutun ve daha sonra burnunun ucundan omuzlarına dürüst çekin Köpeğiniz ikramı takip etmek için başını çevirmelidir Eğer yaparsa, ikramı omuzlarının çevresinde gezdirebilirsiniz, bu nedenle onu izlemek için yanlamasına yatması gerekecektir İkramı köpeğinizin burnuna yakın tutmaya devam edin ve etrafında gezdirin böylece onu izlemek için bir yönde dönmesi gerekecektir Eğer bütün dönüşü tamamlarsa, onu övün, sevin veya tıklayıcının tuşuna basın ve ona ödülünü verin
Küçük Parçalara Bölün
Köpeğinizin tek seferde yuvarlanmayı öğrenmesi çok iyi olurdu, çoğu insan, köpeklerinin ilk denemelerinde ikramı izlemek için her yöne dönemediğini saptama ediyor Köpeğiniz ödülü almayı denemek için başının etrafında diğer yana hareket edebilir, zıplayabilir ya da hareket edebilir Eğer köpeğinizle bu durumu yaşıyorsanız, bu eğitimi daha küçük parçalar halinde bölebilirsiniz
Köpeğinizin uzanmasıyla birlikte, köpeğinizin burnuna bir ikram tutun ve omuzlarına içten hareket ettirin Başını çevirdiği an, tıklayıcıya basın, onu sevin veya ödüllendirin Bunu tamamiyle başını çevirene değin, birkaç defa deneyin
Daha daha sonra, köpeğinize her başını döndürdüğünde ödül vermemeye başlayın Ödülleri yalnızca, diğer yanında daha yakın şekilde uzanmasını sağlayan kafa hareketlerinde verin Sonra, yalnızca en ince ayrıntısına kadar yana doğru uzanmış durumdayken onu ödüllendirin veya sevin Bu şekilde, her yeni davranışın yuvarlanmaya onu yaklaştırması ile birlikte, yuvarlanmaya en yakın konuma getiren davranışları yavaş yavaş seçebilirsiniz bir defa köpeğinizi sırt üstü pozisyona getirebildikten sonradan, burnunun ucuna ödülü tutarak, onu cezp ederek oturma ya da kalkma pozisyonuna getirmek ve diğer yana döndürmek epeyce basittir
Sorun Giderme
Eğer köpeğiniz, zıt yöne başını çevirmek veya zıplamak gibi birçok hata yapıyorsa, fazla seri ilerliyor olabilirsiniz Köpeğinizin iyi performans göstermiş olduğu bir veya iki adım geriye doğru gidin ve yavaş yavaş iyice dönene dek eğitmeye başlayın
Bir Takım köpekler karınlarını ve sırtlarını göstermeye aleyhinde dayanıklı olabilir Bu durumda köpeğinizin, eğitimin sadece bir davet ve oyun olduğunu anlamasını sağlayın Eğer göbeğinin okşanmasından hoşlanıyorsa, karnını sevdirmek istediği vakit, karnını sevin, tıklayıcıyı kullanın ya da övün ve bir ödül verin Ses tonunuzu ağırbaşlı ve olumlu tuttuğunuzdan belirlenmiş olun
Ayrıca eğitim zamanlarının kısa ve keyifli olması da önemlidir Çok uzun eğitim zamanı, sizin ve köpeğinizin canının sıkılmasına neden olur Eğitimi her seferinde 10 dakika tutun ve her bir eğitimi olumlu bir notla sonlandırmayı deneyin
Yuvarlanma Komutunu Ekleme
Köpeğinize yuvarlanmayı öğretirken, genellikle köpeğiniz kesintisiz her yöne yuvarlandıktan sonra komutu eklemek en iyisidir Her seferinde ikramı izleyip, yuvarlandıktan daha sonra komutu eklemenin zamanı gelmiştir İkramı önünde tutun ve “yuvarlan komutunu verin, sonra ödülle onu cezp edin Bunu eğitim süresinde birkaç kez yapın
Köpek yuvarlanmayı öğrendikten sonradan ödül kullanmayı bırakın
Köpeğinize yuvarlanmayı öğrettikten sonraki son adım yuvarlanmayı cazibeli kılmak için kullandığınız ödülleri bırakmaktır Köpeğiniz birkaç kez komutu duyup yuvarlandıktan sonradan, ona komutu verin ve birkaç saniye bekleyin Bazı köpekler hemen anlar ve yuvarlanırlar Yuvarlanması sona erdikten daha sonra, tıklayıcının tuşuna basın ya da övün ve bir ödül verin
Eğer köpeğiniz komuta derhal cevap vermezse, eğitim daha yavaş kademeli olabilir Köpeğinize “yuvarlan komutunu vermeye başlayın ve bu aşamayı cazibeli kılmak için bir ödül verin O hareket halindeyken, ödülü ondan uzağa hareket ettirin Her eğitim zamanında ağır ağır onu cezp etmeyi azaltın Çoğu köpek hemen anlayıp, kısa sürede komuta kendini bırakır

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt