Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köpek Eğitimi

Köpek Eğitimi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Köpek eğitimi nedir ve ne değildir ?
Son zamanlarda çoğu kez duymaya başladığımız fazla eğitim, operant eğitim gibi stiller ne kavrayış gelmektedir Bunları burada köpeğin neonatal döneminden başlayarak 5 safhaya kadar olan köpeğin gelişimi ve eğitimini birlikte inceleyeceğiz Köpeğin eğitimi ''kritik faz'' dönemi olarak adlandırılan 3 haftalıktan başlamaktadır Bu dönemde ki yavru köpek ilk önce kardeşleri ve diğer köpekleri tanımaya başlar, 5 haftadan itibaren zihinsel gelişim sürecinin en etkin olduğu dönemde insanlarla tanışmaya ve onlarla irtibat kurmaya çalışır Asıl ve ileriki safhalarda alacağı ağır uzmanlaşma (narkotik, av, koruma, bodyguard, rehberlik vs) eğitimlerinin, sağlam temelleri bu süreçte iken atılır Köpeğin öğrenmesinde ki temel niçin; motivasyondur, motivasyonu tetikleyen motifler ve merakıdır Köpekler; sosyal yada yaşamsal ihtiyaçları için öğrenme gereksinimi duyarlar Köpeğin eğitilmesi, zekasını, sahibine yakınlığını ve yaşadığı toplumla ahenkli olmasını sağlar Veri daha alçak yapısı olmayan eğitmen tarafından yapılan eğitim köpek üzerinde düzeltilemeyecek psikolojik ve organik bozukluklara neden olabilir Köpek eğitimi; köpeğin beslenmesini, fizyolojisini ve anatomisini bilmekle yeterli değildir Köpeğin gelişim ve tutum psikolojisi hakkında veri sahibi olunması gerekir

*

Similar threads

Köpek Eğitimi Nedir Köpeğe En İyi Eğitim Hangi Ortamda Verilir Eğitim Adaptasyonu Nedir Köpek Eğitim süresi Köpek Eğitimi Nedir? Eğitim esnasında öğretilen komutlar köpeğinizle anlaşma yolunda ilk adımlar olabilir ancak önemli olan lüzum insan veya hayvan topluluğu içerisine çıktığında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Köpeklerde İtaat Eğitimi Hakkında Veri Köpeklerde ileri İtaat eğitimini Esas İtaat de Öğrenmesi Gereken Komutlar İtaat Eğitimi Nedir Köpek ile sahibinin birbirlerini anlamalarını ve belli bir mantık çerçevesinde köpeğin tasmalı olarak itaat etmesini karşılayan eğitim düzeyine esas itaat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Konu köpek eğitimi olduğunda en kayda değer maddelerden biri de tuvalet eğitimi Eğer iyi bir başlangıç yapar ve zamanlamayı ayarlayabilirseniz yavru köpek tuvalet eğitimi düşündüğünüzden çok daha kolay olacaktır Tuvalet eğitimine başlarken başlangıçta rutininizi yavru köpeğinizin ihtiyaçları...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Köpek Cinsleri Kangal Kangal Köpek Cinsleri Köpek Cinsi Kangal Temel Özellikleri Zeki, basit eğitilen, çocuklara aleyhinde sabırlı, azarlanmaya aleyhinde aklıselim, sevilmek isteyen, yaşadığı yeri sahiplenen bir köpektir Yabancılara aleyhinde kuşkucudur, böylece tehlikesiz ve çitlerle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Evcil hayvan sahiplenmek isteyen birçok hayvanseverin öncelikli tercihi genellikle köpeklerdir; ancak bu durum köpek sahiplerine birçok sorumluluğu da beraberinde getirecektir Öncelikle, tüm ihtiyaçlarının aksatılmadan yerine getirileceğinden emin olunduktan sonra bir hayvan sahiplenmek doğru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
196
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt