Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köpük nedir ve nasıl yapılır? Yemeklerin üzerine koyulan köpüğün evde yapımı

Köpük nedir ve nasıl yapılır? Yemeklerin üzerine koyulan köpüğün evde yapımı
0
35

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kopuk_nedir_ve_nasil_yapilir_yemeklerin_uzerine_koyulan_kopugun_evde_yapimi_1608982689_7478.jpg

Masterchef yarışmasından sonra gündeme gelen köpük terimi gün geçtikçe daha da popüler olmaya başladı. Sofralarınızı muhteşem bir şekilde görsel şölene çevirecek köpüğü evde sizler de mutlaka yapmalısınız. Çocuklar bile görünce çok seveceği köpük tarifi bugünkü yazımızda bulabilirsiniz.

Köpük kullanmanın temel amacı, hazırladığınız yemeğin içine dahil ettiğiniz bir ögenin tadını ön plana çıkarmak ya da yemeğe uygun olan ama içine dahil etmediğiniz ögeyi tabağa dahil etmektir. Köpük formunda havalandırılmış sıvılardan oluşan bu farklı yemek sosları nasıl ünlü oldu dediğimizde ise karşımıza İspanyol Şef Ferran Adria çıkıyor. Dünyanın en iyi şefleri arasında gösterilen, özellikle moleküler gastronomi alanında dünyaca tanınan Ferran Adria, lesitin isimli bir maddeden destek alarak hazırladığı köpüklerle mutfak dünyasına bambaşka bir soluk getiriyor ve o günden bugüne köpük, özellikle "fine dining" restoranlarda kullanılmaya devam ediyor. Profesyonel mutfaklarda özel araçlar, nitrojen, agar agar gibi malzemelerle hazırlanan, bu sayede formu daha yoğun bir hal alan köpükleri evde, herkesin kolayca ulaşabileceği malzemelerle de hazırlamak mümkündür. Peki evde köpük nasıl yapılır?

KÖPÜK TARİFİ:

MALZEMELER

Fesleğen, roka, havuç, limon ya da yemeğinize uyumlu başka bir sebze-meyve
Yumurta akı ve asitte pişmesini sağlayacak miktarda taze sıkılmış limon suyu
Maden suyu

WAHdj_1608982340_255.jpg

YAPILIŞI

Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırıp beyazını bir mikser yardımıyla köpürtmeye başlayın.

Bulut kıvamına gelene dek köpürtün. Ardından eğer koyu yeşil yapraklı sebzeleri kullanıyorsanız blenderdan geçirin, eğer havuç, limon gibi sert kabuklu sebze ve meyveleri kullanacaksanız soyup temizledikten sonra güzelce suyunu sıkın.

Limon köpüğü yapmıyorsanız yumurta akının asitte pişşmesini sağlamak adına blend ettiğiniz yeşilliklerin üzerine yarım limonun suyunu da sıkın.

Ardından sebzeli karışımın içine yarım şişe kadar maden suyunu da ilave edip tekrar blenderdan geçirin.

PFosE_1608982471_8727.jpg

Hazırladığınız sebzeli karışımı azar azar bulut kıvamındaki yumurta akının üzerine ilave ederken bir yandan da el mikseriyle dikkatli bir şekilde karıştırmaya devam edin.

Köpüğün sönmemesi için sebzeli karışımı yavaş ilave etmeye dikkat edin.

Afiyet olsun...
 
858,466Konular
981,165Mesajlar
29,535Kullanıcılar
tivizonSon üye
Üst Alt