iltasyazilim
FD Üye
Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları Tarifi İçin Malzemeler
*Taze türk kahvesi
*Kahve fincanı
*Su
*(İsteğe göre) şeker
Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları Tarifi Yapılışı Taze Türk kahvemizi, kişi başı 1 5 tatlı kaşığı olacak şekilde (mutlaka çok kahve koymalısınız), dolduracağımız fincan kadar su ile birlikte cezveye boşaltıp, arzuya göre şekerini ekleyip karıştırıyoruz Burada dikkat edilmesi gereken nokta;kahvenin ağır ateşte pişirilmesi, az konulmaması ve kahvenin pişirilmeye başlanmadan önce karıştırılması, bir daha karıştırılmamasıdır Ağır ateşte pişmeye başlayan kahve köpüklendiğinde, fincanlara eşit olarak dağıtılmalıdır Köpükleri fincanlara dağıtılan kahve, son olarak bir taşım daha kaynatıldıktan sonra fincanlara dökülerek servis yapılır
Afiyet olsun
*Taze türk kahvesi
*Kahve fincanı
*Su
*(İsteğe göre) şeker
Köpüklü Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları Tarifi Yapılışı Taze Türk kahvemizi, kişi başı 1 5 tatlı kaşığı olacak şekilde (mutlaka çok kahve koymalısınız), dolduracağımız fincan kadar su ile birlikte cezveye boşaltıp, arzuya göre şekerini ekleyip karıştırıyoruz Burada dikkat edilmesi gereken nokta;kahvenin ağır ateşte pişirilmesi, az konulmaması ve kahvenin pişirilmeye başlanmadan önce karıştırılması, bir daha karıştırılmamasıdır Ağır ateşte pişmeye başlayan kahve köpüklendiğinde, fincanlara eşit olarak dağıtılmalıdır Köpükleri fincanlara dağıtılan kahve, son olarak bir taşım daha kaynatıldıktan sonra fincanlara dökülerek servis yapılır
Afiyet olsun