Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Köpüklü Türk Kahvesi

Köpüklü Türk Kahvesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi İçin Malzemeler

*2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*2 fincan içme suyu

Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Çoğunuz için kahve pişirmek çocuk oyuncağı biliyorum Ama hayatında hiç kahve yapmamış olanlar olabilir Bu tarifimle hiç kahve pişirmemiş kişiler de artık çok güzel kahve yapabilecekler inşallah

1
*Öncelikle kahveyi pişireceğimiz cezveyi tezgahın üzerine koyuyoruz (Bakır cezve kullanırsanız kahveniz daha köpüklü ve daha lezzetli pişer )
*Cezvemizin içine her fincan için bir dolu tatlı kaşığı kahve koyuyoruz
*Tepeleme dolu olsun Ama aşırı dağ gibi de doldurmuyoruz Ne silme ne tam tepeleme İkisinin ortası
*Daha sonra her fincan için bir tatlı kaşığı toz şeker koyuyoruz cezveye Bu tarifte yaptığımız kahve orta şekerli olduğu için bir tatlı kaşığı şeker kullandık
*Az şekerli yapmak isteyenler ya da şekerli yapmak isteyenler şeker miktarını kendi damak tadına göre azaltıp arttırabilirler
*Cezvemizin içindeki kahve ve şeker karışımını şöyle bir karıştırıyoruz
*Sonra cezvemize kahveyi ikram edeceğimiz fincanlar ile 2 fincan içme suyu koyuyoruz Şimdi diyeceksiniz ki neden içme suyu? Tam olarak şu sebepten diye bilimsel bi açıklama sunamam ama içme suyuyla yapılan kahve daha iyidir İçme suyu kullanmayanlar musluk suyu ile yapabilirler
*Şimdi cezvemizin içindeki kahveşekersu karışımını yavaşça karıştırıyoruz ve cezvemizi ocağın en küçük gözüne koyuyoruz Kaşık içinde kalsın
*Ocağın altını en kısık ateşte (neredeyse sönecek gibi kısık) yakıyoruz
*Hiç karıştırmadan kahvemizin başında bekliyoruz Yaklaşık 10 dakika sonra köpüklenmeye başlayacaktır Bunu az çok farkedersiniz O esnada kahveyi cezvenin içinde bulunan kaşıkla çok nazikçe bir defa saat yönünde karıştırıyoruz Dediğim gibi sadece bir defa ve çok yavaş bi şekilde Köpüğü öldürmeyelim Çorba karıştırır gibi karıştırmıyoruz
*Bu işlemi yapınca ne kadar çok köpük olduğunu göreceksiniz Bu oluşan köpükleri nazikçe fincanlara pay ediyoruz Her fincana eşit dağıtmaya dikkat ediyoruz
*Biz aldıkça yeni köpükler oluşabilir İki kaşık köpük koyunca yetiyor zaten bir fincana Sonra kahvemizin cezvedeki kısmını kaynatmadan tam kaynayacakken kabarırken ocaktan alıp fincanlarımıza dolduruyoruz
*Doldururken foşş diye dökmüyoruz fincana İnçe bi şekilde ve tek bir noktaya döküyoruz Gezdirmiyoruz her yerine Yanında bir bardak su ile ikram ediyoruz
*Şunu da söyleyeyim kahveniz taze değilse ne kadar özenseniz de köpüklü ve lezzetli bir kahve yapamazsınız Kahvenizi kendiniz taze çektirin
*Ambalajlı ürün kullanmayın Umarım birinin işine yarar bu tarif ?
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt