Âmâ dolma erzincan kemaliye yöresine ait bir yemektir çok sevilir annemin elinden yemiştim küçükken bi kaç defa ilginç bi yemektirkordolma5c4f216726ab5alt ÂM DOLMA Malzeme: Salamura, Asma Yaprağı,1 Baş Soğan, 100 gr Kavurma, 1 su bardağı yeşil mercimek Yapılışıkordolma5c4f216726ab5altoğan kavrulur, Kavurma ilave edilir, Salamura Asma Yaprakları ince ince kıyılır kavurmaya ilave edilir, sulu yemek kıv¤¤¤¤¤ gelmesi için birazcık su ek edilir Önceden haşlanmış yeşil mercimek, tuz, karabiber ilave edilip pişirilir Servis edilmeden önce biraz sirke ile tatlandırılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.