Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kore mantısı mandu nedir ve kore mantısı evde nasıl yapılır? Mandu yapmanın püf noktası

Kore mantısı mandu nedir ve kore mantısı evde nasıl yapılır? Mandu yapmanın püf noktası

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kore_mantisi_nedir_ve_kore_mantisi_evde_nasil_yapilir_kore_mantisinin_puf_noktasi_1603542853_4957.jpg

Kore yemekleri arasında özel bir yere sahip olan ve mantıya benzemesiyle Kore mantısı olarak anılan mandu farklı lezzetleri denemek isteyenlerin en çok merak duyduğu yemeklerden bir tanesi. Bugün sizlere kore mantısı yani gerçek adıyla Mandu yapmanın püf noktalarını paylaşıyoruz.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Dünya mutfakları arasında çok özel bir yere sahip olan Kore mutfağı oldukça özgün lezzetlerinin yanı sıra Türk damak tadına uygun ve Türk mutfağına benzeyen yemekler de barındırıyor. Kore mantısı olarak da bilinen bu yemek, kıyma, pırasa ve isteğe göre mantarla hazırlanıyor. Genellikle hamura büzgü veya yarım ay şekli veriliyor.  Bunlardan bir tanesi de Kore mantısı olarak da geçen mandu oluyor. İsmiyle de oldukça benzerlik taşıyan mandu tarifi farklı lezzetler denemek isteyenler tarafından sık sık araştırılıyor. Peki, mandu nasıl yapılır? Mandu malzemeleri neler? İşte Kore mantısı nasıl yapılır konusunda tüm merak edilenler… 



KORE MANTISI TARİFİ:

MALZEMELER

Bir yumurta akı
Yarım deste yeşil soğan
Karabiber
Susam yağı
İki tane sarımsak
Karides

Hamuru için;

2 su bardağı un
1/5 su bardağı su
Tuz

91xDJ_1603543082_0016.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle içerisinde un, su, tuz olan hamur açılır ve parçalar halinde kesilir. Tavaya yağ konulur, üzerine yumurtanın akı ilave edilir ve pişirilir.

Pişirilen yumurta akının içerisine yeşil soğan, karabiber, susam yağı, sarımsak ilave edilir ve karıştırılır. Önceden hazırlanmış hamurun içerisine harç konulur, ortasına karides yerleştirilir ve güzelce sarılır.

Sarılan hamur delikli tencereye dizilir. Tencere buharın üzerine konulur, kapağı kapatılarak dört dakika pişirilir.

Hazır olan Kore mantısı sirke ve soya sosuyla hazırlanmış özel sos ile birlikte tüketilir.

Afiyet olsun...

 

Similar threads

Kore mutfağının meşhur tatlılarından biri olan ve görenlerin ağzını sulandıran Yakgwa, içerisinde hem tarçın hem de portakal aromasını barındırıyor. Bir kere tadına bakanların vazgeçemeyeceği Yakgwa tatlısını denemek isterseniz hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz. Gwajul olarak da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Kore mutfağının meşhur tatlılarından biri olan ve görenlerin ağzını sulandıran Yakgwa, içerisinde hem tarçın hem de portakal aromasını barındırıyor. Bir kez tadına bakanların vazgeçemeyeceği Yakgwa tatlısını denemek isterseniz hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz. Gwajul olarak da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Kore mutfağının meşhur tatlılarından biri olan ve görenlerin ağzını sulandıran Yakgwa, içerisinde hem tarçın hem de portakal aromasını barındırıyor. Bir kez tadına bakanların vazgeçemeyeceği Yakgwa tatlısını denemek isterseniz hazırladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz. Gwajul olarak da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Mantıyı sevip, el oyalamasından yakınıyorsanız, hamur açma derdiyle uğraşmak istemiyorsanız doğru tariftesiniz. Bu sosyete mantısı ara sıcak olarak sunabileceğiniz harika bir tarif. Sosyete mantısı; özel günlerin, davetlerin, çay sohbetlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alır. Peki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Türk mutfağında kıymetli bir yere sahip olan Boşnak lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Şimdilerde börekçilerde mantı ismiyle satılan lakin Boşnakların mantı olarak yedikleri enfes tanımın ismi Boşnak mantısı. Sizler için Boşnak mantısı meskende nasıl yapılır araştırdık. Arda'nın Mutfağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt