Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Koreli Şehit

Koreli Şehit
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Koreli Şehit Durum 1974 yılında yapılan Kıbrıs Harekatı'nda yaşanmış Savaş esnasında bir gün, bizim askerlerden birinin yanında bir başka Mehmetçik gelmiş Birazcık hoşbeşten daha sonra, ailesine ulaştırması için ona bir mektup vermiş Bizimki, Kardeşim savaştayız Kimin ne olacağı belirlenmiş yok oysa Belki sen gidersin de, ben kalırımdese de diğer asker, kesintisiz, Hayır sen gideceksin, ben kalacağım,diyormuş Sonunda başa çıkamayınca razı olmuş Mektubu götüreceğine söz vermiş yeniden o askeri görmemiş Bi zaman sonra da olayı unutmuş Savaştan yıllar sonradan, askerlikle ilgili eşyalarını karıştırırken bir anda eline o mektup geçmiş Verdiği sözü tutmamış olmanın rahatsızlığıyla hemencecik mektubun üzerindeki adrese dürüst yola çıkmış Sırası Gelmişken de, Döndüyse kendisini görürüm, şehit olduysa ailesine başsağlığı dileyip mektubu veririmdiye aklından geçiriyormuş Sonunda evi bulup kapıyı çalmış Kapıyı açan yaşlı teyzeye, Kıbrıs'ta birlikte savaştıkları oğullarından bir mektup getirdiğini, kendisiyle görüşmek istediğini söylemiş Kadın allak bullak adamı içeri buyur edip kocasının yanında götürmüş Yaşlı adam olayı dinledikten sonra, İyi de evladım, bizim Kıbrıs'ta savaşan bir oğlumuz değil fakatdemiş Arkasından da öteki odaya gitmiş ve elinde bi fotoğrafla geri dönmüş Resmi bizimkine göstererek, Sana mektubu veren bu muydu?diye sormuş Bizim Kıbrıs gazisinin gözleri parlamış: Evet, işte bu askerdi Ama Kıbrıs'ta savaşan oğlunuz yok demiştinizAnne çoktan gözyaşlarına boğulmuşmuş bile Baba ise başını sallayıp kederli bi sesle, Evet bu bizim oğlumuz Ama Kıbrıs'ta değil, yıllar önce Kore'de şehit oldudemiş  

858,465Konular
981,157Mesajlar
29,534Kullanıcılar
Üst Alt