iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 Adet tavuk but
2 Adet soğan
2 Diş sarımsak
25 gr taze zencefil kökü(soyulmuş)
1 Adet acı kırmızıbiber
1 Kutu domates (425 gr)
30 gr tereyağı
3 Yemek kaşığı köri
Toz kırmızıbiber
1 Yemek kaşığı toz kişniş
400 ml tavuk suyu tableti
1 Demet taze soğan
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Tutam tozşeker
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk butlarını eklem yerlerinden ayırın ve derilerini soyun
Soğanları minik küplere doğrayın
Sarımsak, zencefil ve çekirdekleri çıkartılmış acı kırmızı biberi iri kıyın
Domateslerin suyunu süzün
Suyunu bir kaba alınve sarımsak, zencefil acı kırmızıbiber ve soğanlarla birlikte karıştırıp püre haline getirin
Soğanları kızgın tereyağında pembeleştirin
2 Yermek kaşığı köri, toz kırmızı biber ve toz kişnişi ilave edin
Domates sulu zencefilli karışımı ve tavuk suyunu katın
Ağzı açık olarak 5 dakika kaynatıp, tuzla tatlandırın
Tavuk parçalarını koyup, ağzı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin
Taze soğanları ayıklayıp, dilimleyin ve domatesleri parçalara ayırın
Her ikisini pişme süresinin bitimine 10 dakika kala körili tavuğa katın
Nişastayı ilave edip, bir taşım daha kaynatın
Tuz, karabiber, köri ve 1 tutam tozşeker ile tatlandırın
Pilav ve naneli yoğurt ile birlikte servis yağın
4 Adet tavuk but
2 Adet soğan
2 Diş sarımsak
25 gr taze zencefil kökü(soyulmuş)
1 Adet acı kırmızıbiber
1 Kutu domates (425 gr)
30 gr tereyağı
3 Yemek kaşığı köri
Toz kırmızıbiber
1 Yemek kaşığı toz kişniş
400 ml tavuk suyu tableti
1 Demet taze soğan
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Tutam tozşeker
Tuz
Hazırlanışı
Tavuk butlarını eklem yerlerinden ayırın ve derilerini soyun
Soğanları minik küplere doğrayın
Sarımsak, zencefil ve çekirdekleri çıkartılmış acı kırmızı biberi iri kıyın
Domateslerin suyunu süzün
Suyunu bir kaba alınve sarımsak, zencefil acı kırmızıbiber ve soğanlarla birlikte karıştırıp püre haline getirin
Soğanları kızgın tereyağında pembeleştirin
2 Yermek kaşığı köri, toz kırmızı biber ve toz kişnişi ilave edin
Domates sulu zencefilli karışımı ve tavuk suyunu katın
Ağzı açık olarak 5 dakika kaynatıp, tuzla tatlandırın
Tavuk parçalarını koyup, ağzı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin
Taze soğanları ayıklayıp, dilimleyin ve domatesleri parçalara ayırın
Her ikisini pişme süresinin bitimine 10 dakika kala körili tavuğa katın
Nişastayı ilave edip, bir taşım daha kaynatın
Tuz, karabiber, köri ve 1 tutam tozşeker ile tatlandırın
Pilav ve naneli yoğurt ile birlikte servis yağın