Körinin kendine has aromasıyla havucun entegrasyonuna bayılacaksınız! Klasik çorba tanımlarından sıkılanları nefis tanımımıza alalım...
Körili Havuç Çorbası
Materyaller;
1 kg havuç
2 orta uzunluk soğan
2 orta uzunluk patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı likit yağ
2 yemek kaşığı köri tozu
2 çay kaşığı sirke
6 su bardağı zerzevat suyu
Tuz
Karabiber
Körili Havuç Çorbasının Hazırlanışı
Zerzevatları soyun ve kabaca tıpkı boyutta doğrayın. Yağı büyük bir tencerede ısıtın. Zerzevatları ekleyin ve kızarana kadar yavaşça pişirin. Köri tozu ekleyin ve zerzevatları karıştırın. 3-5 dakika pişirin. Sirke ekleyin. Sebzelerin tencerenin dibine yapışmamasına dikkat ederek, zerzevat suyunu azar azar ekleyin. Isıyı azaltın ve tüm materyaller yumuşayana kadar 30 dakika pişirin. Bir mutfak robotunda püre haline getirin ve süzün. Tuz ve karabiber serpin ve tekrar ısıtın.