iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
6 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1 baş soğan ince kıyılmış
¼ küçük kereviz ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı köri
3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça
1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma
tuz
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 kahve fincanı süt
HAZIRLANIŞI
Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin 12 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 34 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin Ateşten alın ve servis edin
6 kişilik
1 kg kemiksiz kuzu eti koldan ve kuşbaşı doğranmış
1 çorba kaşığı tepeleme dolu yağ
1 baş soğan ince kıyılmış
¼ küçük kereviz ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı köri
3 çorba kaşığı ketçap yada ½ su bardağı domates suyu yada 1 çay kaşığı salça
1 adet temizlenip ince kıyılmış beyaz elma
tuz
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı su
1 kahve fincanı süt
HAZIRLANIŞI
Bir çay fincanında unun yarısı ile sütü karıştırarak bulamaç yapıp muhafaza edin Bir tencerede yağı kızdırıp etleri ilave edin, ortadan hızlı ateşte etler bırakacağı suyu çekene ve pembe bir renk alıncaya kadar kavurup, soğan, kereviz ve elmayı ekleyin 12 dakika kavurup köriyi ve kalan unu ekleyip karıştırın Ketçap, tuz ve suyu ilave edip bir kere kaynatıp üzerine toplanan köpükleri kevgirle alın ve atın Ağır ağır kaynatıp kontrol ederek gerekirse kaynar su koyup bir saat on beş dakika pişirip yukarıdaki unlu bulamacın içine 34 kaşık etin suyundan koyup karıştırın ve etin içine dökün Bir kere kaşıkla karıştırıp onbeş dakika daha pişirin Ateşten alın ve servis edin