iltasyazilim
FD Üye
Körili Mercimek Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı ince köftelik bulgur
*3, 5 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 orta boy kuru soğan
*1 tepeleme yemek kaşığı salça
*Yarım demet maydanoz
*67 dal taze soğan(isteğe göre, ben kullanmadım)
*1 limonun suyu
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz(damak tadınıza göre)
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı köri
Servis için;
*Kıvırcık yaprakları
Körili Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekleri nişastası gidip berrak bir su olana kadar yıkayın daha sonra 3 5 su bardağı su ile ocağa alın kaynatın Mercimekler iyice yumuşayıp haşlandıklarında içine bulguru ekleyip karıştırın ve ocağı kapatıp, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika dinlensin Ayrı bir tavada soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, iyice kavrulduğunda içine salçayı ekleyip onu da 12 dakika daha kavurup ocaktan alın soğumaya bırakın Yoğurma kabına haşlanmış mercimek ve bulguru, salçalı soğanı, 1 limonun suyunu, baharatları ve nar ekşisini alıp iyice yoğurun Kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurun Elinizle şekil verin ve kıvırcık yapraklarıyla servis edin Afiyet olsun
Bu tarifi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz hiç kuru olmuyor ve yumuşak dokulu oluyor Köri koymasanız da olur ama köri hoş bir lezzet veriyor tavsiye ederim
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*1 su bardağı ince köftelik bulgur
*3, 5 su bardağı su
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*1 orta boy kuru soğan
*1 tepeleme yemek kaşığı salça
*Yarım demet maydanoz
*67 dal taze soğan(isteğe göre, ben kullanmadım)
*1 limonun suyu
*1 yemek kaşığı nar ekşisi
*1 tatlı kaşığı dolusu tuz(damak tadınıza göre)
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı köri
Servis için;
*Kıvırcık yaprakları
Körili Mercimek Köftesi Tarifi Yapılışı Mercimekleri nişastası gidip berrak bir su olana kadar yıkayın daha sonra 3 5 su bardağı su ile ocağa alın kaynatın Mercimekler iyice yumuşayıp haşlandıklarında içine bulguru ekleyip karıştırın ve ocağı kapatıp, tencerenin kapağını kapatın 10 dakika dinlensin Ayrı bir tavada soğanları pembeleşinceye kadar kavurun, iyice kavrulduğunda içine salçayı ekleyip onu da 12 dakika daha kavurup ocaktan alın soğumaya bırakın Yoğurma kabına haşlanmış mercimek ve bulguru, salçalı soğanı, 1 limonun suyunu, baharatları ve nar ekşisini alıp iyice yoğurun Kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar yoğurun Elinizle şekil verin ve kıvırcık yapraklarıyla servis edin Afiyet olsun
Bu tarifi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz hiç kuru olmuyor ve yumuşak dokulu oluyor Köri koymasanız da olur ama köri hoş bir lezzet veriyor tavsiye ederim