iltasyazilim
FD Üye
Körili Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram salamura yaprak
İçi için;
*250 gram kıyma
*2 su bardağı pirinç
*15 su bardağı bulgur
*1 büyük soğan
*2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
*34 diş sarımsak
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı köri
*1 çay kaşığı karabiber
*Kırmızı biber
*Kekik
Üstü için;
*2 adet limon
*1 çay bardağı sıvı yağ
*34 su bardağı sıcak su
Körili Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Köri baharatını kullanmaya başladıktan sonra çoğu şey de denemeye başladım Yaprak içine de ekledim bol ekşili körili şahane oldu ?
1
*Öncelikle soğanı doğrayıp bol yağ döktüğümüz tavaya ekleyelim
*İyice kavrulduktan sonra kıymayı ilave edelim
*Salçayı da katıp kavuralım
*Daha sonra pirinç ve bulguru da katıp karıştıralım
*Baharatları da katalım
*Sarımsağı da ekleyip su ekleyelim
*Ne çok çiğ ne de çok pişmiş olacak şekilde pişirelim
*Ocağı kapatıp kıydığımız maydanozu ilave edelim
*Düdüklü tencereye dizdiğimiz yaprakların üstüne limon dilimlerini koyalım
*Yağı da üstünde gezdirip 34 su bardağı kadar sıcak su döküp ocağa alalım
*Yaklaşık 3035 dakika pişen bol ekşili ve yağlı sarmamız hazır Afiyet Olsun ?
*500 gram salamura yaprak
İçi için;
*250 gram kıyma
*2 su bardağı pirinç
*15 su bardağı bulgur
*1 büyük soğan
*2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
*34 diş sarımsak
*1 tutam maydanoz
*1 tatlı kaşığı köri
*1 çay kaşığı karabiber
*Kırmızı biber
*Kekik
Üstü için;
*2 adet limon
*1 çay bardağı sıvı yağ
*34 su bardağı sıcak su
Körili Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı Köri baharatını kullanmaya başladıktan sonra çoğu şey de denemeye başladım Yaprak içine de ekledim bol ekşili körili şahane oldu ?
1
*Öncelikle soğanı doğrayıp bol yağ döktüğümüz tavaya ekleyelim
*İyice kavrulduktan sonra kıymayı ilave edelim
*Salçayı da katıp kavuralım
*Daha sonra pirinç ve bulguru da katıp karıştıralım
*Baharatları da katalım
*Sarımsağı da ekleyip su ekleyelim
*Ne çok çiğ ne de çok pişmiş olacak şekilde pişirelim
*Ocağı kapatıp kıydığımız maydanozu ilave edelim
*Düdüklü tencereye dizdiğimiz yaprakların üstüne limon dilimlerini koyalım
*Yağı da üstünde gezdirip 34 su bardağı kadar sıcak su döküp ocağa alalım
*Yaklaşık 3035 dakika pişen bol ekşili ve yağlı sarmamız hazır Afiyet Olsun ?