Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Korkut Ata Üniversitesi hangi ilimizdedir?

Korkut Ata Üniversitesi hangi ilimizdedir?
0
131

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Korkut Soy Üniversitesi Osmaniye ilimizdedir
Osmaniye ’de başlangıçta Ulusal Eğitim Bakanlığına tabi olarak 1976 yılında Osmaniye Belediyesine ait bir binada kurulan Osmaniye Iş Yüksekokulu daha sonra 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun kabulü ile 04111981 tarihinde Çukurova üniversitesine bağlanmıştır

Çukurova Üniversitesine bağlanan Osmaniye Iş Yüksekokulu büyük kasaba merkezine 5 km uzaklıktaki Fakıuşağı Köyü merası olan şimdiki yerleşke alanına hazineden 22121984 tarihinde tayin aracılığıyla elde etmiştir Burada gelecekte kurulacak olan bir üniversitenin altyapısını oluşturmak üzere sürdürülen etkinlikler sonucunda şimdiki yerleşke alanı meydana gelmiştir

Yerleşke alanının gelişmişliği ve bedensel imkânların durumun taşıyan bir uygulama sonucunda Çukurova Üniversitesine ast olarak 23062006 tarih ve 26207 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 200610546 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Mühendislik Fakültesi kurulmuştur

29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı Devlete Ait Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı Kanunun 84 Ek Maddesi ile de Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kurulmuştur *

Similar threads

Eren Üniversitesi hangi ilimizdedir? Bitlis ilimizde bulunmaktadır Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bitlis Meslek Yüksekokulu, 11071992 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 3837 sayılı Kanun'da yapılan değişiklikle kurulmuştur Birincil kere 14 Aralık 1992 tarihinde İnşaat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Uludağ Üniversitesi Bursa ilimizdedir üniversite hakkında birazcık bilgi verelim Aklın ve bilimin öncülük ettiği, Atatürk'ün çizdiği çağdaş, laik ve demokratik yolda, bağımsızlık düşünceli ve kişisel sorumluluk duyguları gelişmiş ulusal değerlere saygılı olarak kültürel ve tarihi değerleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
142
Ufuk Üniversitesi hangi ilimizdedir? Ankara ilimizdedir Ufuk Üniversitesi; 18 Aralık 1999 tarih ve 23910 sayılı Devlete Ait Gazete ’de yayımlanan 4488 sayılı Kanun ile Türkiye Trafik Kazaları Destek Vakfı göre 2547 sayılı Kanunun Vakıf Yüksekögretim Kurumlarina ilişkin hükümlerine ast almak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
164
Selçuk Üniversitesi hangi ilimizdedir? KOnya ilimizdedir Konya'da üniversite açılması konusunun gündeme geldiği tarih 1955 yılıdır Bu tarihte Konya'da üniversitenin kurulması için TBMM'de bir kanun tasarısı hazırlandı Tasarı, Milletvekillerinin yarısından fazlası göre da imzalandı Fakat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Alparslan Üniversitesi hangi ilimizde? Muş Alparslan Üniversitesi; 5662 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt