Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Körlük Tarihemi Karışıyor

Körlük Tarihemi Karışıyor

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İngiliz doktorlar körlerin görebilmesini sağlayan dünyanın birincil gerçek biyonik gözünü medyaya tanıttı
Bezelye adam başına büyüklüğünde bir video kamera olan biyonik göz, gözbebeğin içine yerleştiriliyor
Kamera optik sinirler kanalıyla hareketli görüntüleri beyne ileten suni bir retinaya ast
Doktorlar biyonik gözün üç ila beş yıl arasında yaygın bir şekilde takılabileceğini söylüyorlar
Bu büyük buluşun arkasındaki isim olan Californiadaki Doheny Göz Enstitüsünden göz ve biyomedikal mühendislik uzmanı Prof Mark Humayun, Kamera göze girebilecek kadar ufak Hepimizin umudu önümüzdeki dört beş yıl içerisinde teknolojinin çok daha gelişmiş olmasıyla kameranın beyne gönderdiği sinyallerin daha da enerjik ayla gelmesi dedi

Enstitü daha önce de Second Sight adındaki bir şirketle birlikte suni görme konusunda çığır açacak gelişmelere imza atmıştı
Enstitünün buluşu olan Argus sistemi klinik denemelerde kullanılmış, maküler biçimsizleşme ve retinit pigmentofaj sebebiyle âmâ olan hastaların bazı basit görüntüleri görebilmesini muhtemel ayla getirmişti
Yeni biyonik gözü deneyen hastalardan biri Linda Morrfoot adlı bir hasta oldu
Moorfoot kalıtımsal retinit pigmentofaj nedeniyle 10 yılı aşkın bir süredir tamamen kördü
Ama hemen buharlı da olsa dünyayı ışık ve karartılı kütleler halinde görebiliyor
Biyonik gözü denedikten sonradan konuşan Moorfoot, torunlarımın hokey maçına gittim ve oyunun hangi yöne hareket ettiğini seçebildim Erkek torunumla basket potasına top atabiliyor, kız torunumu da sahnede dans ederekn görebiliyorum Bu fevkalade bir şey, dedi

Moorfootun biyonik gözünde yalnızca 16 elektrot bulunuyor fakat doktorlar geçtiğimiz hafta bir takım İngiliz hastalara bunun daha da gelişmiş modelini takmayı başardılar
Acilen bu alanda yapılacak yeni denemelerin sonuçları bekleniyor *

858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt