Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kornişon Turşu (Salatalık)

Kornişon Turşu (Salatalık)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kornişon Turşu (Salatalık) Tarifi İçin Malzemeler

*4 kilo kornişon (turşuluk salatalık)
*2 kilo havuç tuz
*Su
*Sarımsak 4 baş
*Sirke 4 litre
*Turşu kurmak için bidon kavanoz vs

Kornişon Turşu (Salatalık) Tarifi Yapılışı
Salatalıkları güzelce yıkayalım, 23 su havuçları da güzelce yıkayalım ,salaların bir kenarından çok az kestim havuçlar soymaya gerek görmedim temizdi güzelce yıkadım uçlarından kesip doğradım sarımsaklar ilk önce ayıklancaklar arasında her zaman önce sarımsağı ayıklar hazır eder turşuya öyle başlarım, hem havuç hem salatalığı karıştırarak biz turşularda havuçu çok seviyoruz o yüzden biraz fazla kullanıyoruz sarımsakta öyle kavanoza doldurup bir su bardağı kadar dibine sirke döküp sonra ayrı bir kapta göz kararı su yaptım, yani küçük bidon kullandım takriben yeşil kapaklılar 2 5 3 litre turşu suyu aldı turşunun suyunu 4 litre sirke ile tuzunu istediğiniz ayarda yapın ben suyunu koymadan turşulara hazır edince tadıp boğazı biraz yaksın istiyorum ,çünki turşular olum aşamasında havuç vs kullandığınız malzeme değişikliğine göre kullanılan tuzu alacağından boğazınızı yakan tuz sirke öyle kalmaz ,yani suyunu hazırlayıp bidon kavanoza doldurun salatayı havucu sarımsağı suyunu da hazırladığınız doldurup sıkıca kapayıp 15gün veya 1 ay sonrası turşular olmuştur, afiyet vede sağlıkla yiyin sevgiler

858,497Konular
982,554Mesajlar
30,293Kullanıcılar
CyscoderSon üye
Üst Alt