iltasyazilim
FD Üye
Kornişon Ve Havuç Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*2 kilo havuç (iri boy daha iyi oluyor)
*2 kilo kornişon salatalık
*Tuzlu suda bekletmek için: yaptığınız bidon kadar su ve 3 yemek kaşığı iri tuz
Turşu suyu için ise:
*1 su bardağı sirke
*1 litre su
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*1 su bardağının 32? si kadar iri turşu tuzu
*2 adet küp şeker
*20 adet nohut
*1 baş sarımsak
Kornişon Ve Havuç Turşusu Tarifi Yapılışı Malum turşu dönemindeyiz ve çeşitli turşu tariflerini deniyoruz Ben son 3 yıldır hep bu tarifle turşuyu yapıyorum ve gerçekten muhteşem bir tat, bir yıl boyunca yumuşamadan uzun süre kalıyor, şimdi tarife geçelim Aslında benim tarifimdeki tek ve en önemli püf nokta sebzelerin 3 gün tuzlu suda beklemesi, böyle olunca turşu yumuşamıyor, bozulmuyor ve suyu da berrak bir görünümde kalıyor
Başlangıçta kornişonların başlarını kesiyoruz, çok az ama içine su girmemesi için sadece üstteki kısmını kesiyoruz ve havuçları ince soyup, doğruyoruz Sebzelerimizi turşu bidonuna koyup tuzlu suyumuzu boşaltıp 3 gün ağzı kapalı bu suda bekletiyoruz 3 gün sonunda kapağı açıp sebzelerimizi güzelce yıkıyoruz, bulanık sudan arınmış oluyor Temizce yıkadığımız sebzeleri bidona geri doldurup üzerine asitini alması için nohutu ve sarımsağı ekliyoruz Geniş bir kapta kaynatıp iyice soğuttuğumuz suya sirke, iri tuz, limon tuzu ve şekeri ekleyip tuzlar eriyene kadar karıştırıyoruz Ve bidona sebzelerin üzerine boşaltıyoruz, kapağını iyice kapatıp folyoyla kapağı sarıp serin yerde 15 gün boyunca ağzını açmadan bekletiyoruz Afiyet olsun
*2 kilo havuç (iri boy daha iyi oluyor)
*2 kilo kornişon salatalık
*Tuzlu suda bekletmek için: yaptığınız bidon kadar su ve 3 yemek kaşığı iri tuz
Turşu suyu için ise:
*1 su bardağı sirke
*1 litre su
*1 yemek kaşığı limon tuzu
*1 su bardağının 32? si kadar iri turşu tuzu
*2 adet küp şeker
*20 adet nohut
*1 baş sarımsak
Kornişon Ve Havuç Turşusu Tarifi Yapılışı Malum turşu dönemindeyiz ve çeşitli turşu tariflerini deniyoruz Ben son 3 yıldır hep bu tarifle turşuyu yapıyorum ve gerçekten muhteşem bir tat, bir yıl boyunca yumuşamadan uzun süre kalıyor, şimdi tarife geçelim Aslında benim tarifimdeki tek ve en önemli püf nokta sebzelerin 3 gün tuzlu suda beklemesi, böyle olunca turşu yumuşamıyor, bozulmuyor ve suyu da berrak bir görünümde kalıyor
Başlangıçta kornişonların başlarını kesiyoruz, çok az ama içine su girmemesi için sadece üstteki kısmını kesiyoruz ve havuçları ince soyup, doğruyoruz Sebzelerimizi turşu bidonuna koyup tuzlu suyumuzu boşaltıp 3 gün ağzı kapalı bu suda bekletiyoruz 3 gün sonunda kapağı açıp sebzelerimizi güzelce yıkıyoruz, bulanık sudan arınmış oluyor Temizce yıkadığımız sebzeleri bidona geri doldurup üzerine asitini alması için nohutu ve sarımsağı ekliyoruz Geniş bir kapta kaynatıp iyice soğuttuğumuz suya sirke, iri tuz, limon tuzu ve şekeri ekleyip tuzlar eriyene kadar karıştırıyoruz Ve bidona sebzelerin üzerine boşaltıyoruz, kapağını iyice kapatıp folyoyla kapağı sarıp serin yerde 15 gün boyunca ağzını açmadan bekletiyoruz Afiyet olsun