elektronikci
FD Üye
Mersin'de 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Erdal Eren Kömürcü, koronavirüs geçirdikten sonra çocuklarda ender olarak görülen MİS- C hastalığına yakalanıp hayatını kaybetti. Çocuklarının vefatı sonrası perişan olan aile, ihmal teziyle Cumhuriyet Savcılığı'na kabahat duyurusunda bulundu. Oğlunun akabinde 2 aydır gözyaşı döken baba Nazım Kömürcü, ''Hiçbir hastalığı olmayan oğlum gözümüzün önünde gün gün eriyerek öldü. Birinci gün oğluma bir analiz yapsalardı, ilgilenselerdi tahminen yaşayacaktı'' dedi.
Mersin'in Yenişehir İlçesi Adnan Menderes Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi Erdal Eren Kömürcü, 4 Ocak'ta konuta geldiğinde göğsünde kaşıntı ve kızarıklık olduğunu söyledi. Bunun üzerine Nazım Kömürcü (47) oğlunu Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne götürdü. Ateşi de yükselen Erdal Eren’i muayene eden tabipler, teze nazaran ‘alerjisi var’ diyerek alerji ilacı verip taburcu etti. Konuta gelen Erdal Eren’in gün boyunca ateşinin düşmediğini ve durumunun giderek berbata gittiğini fark eden Nazım Kömürcü, bir gün sonra oğlunu yeniden birebir hastaneye götürdü.
Erdal Eren, bu sefer acil serviste yapılan analizlerin akabinde, ‘boğaz enfeksiyonu var’ denilerek antibiyotik ve ağrı kesici ilaçların olduğu reçete yazılıp meskene gönderdi. Durumu her geçen dakika daha da berbatlaşan Erdal Eren, bir gün sonra tekrar tıpkı hastaneye götürüldü. Erdal Eren'in 45 gün evvel koronavirüs geçirdiği, bu yüzden de çocuklarda ender olarak görülen MİS- C hastalığına yakalandığı saptandı. Erdal Eren, ağır bakımda yer olmadığı için çabucak 112 takımlarınca Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi. Burada tedaviye alınan Erdal Eren Kömürcü, 12 Ocak'ta hayatını kaybetti.
Aile ihmal savıyla Cumhuriyet Savcılığı'na kabahat duyurusunda bulundu
Oğlunun akabinde 2 aydır gözyaşı döken baba Nazım Kömürcü, MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’nde vazifeli sıhhat çalışanı hakkında ihmal argümanıyla Cumhuriyet Savcılığı'na kabahat duyurusunda bulundu. Oğlunun ihmal kurbanı olduğunu savunan Nazım Kömürcü, 'Oğlum okuldan meskene geldiğinde bedeninde kızarıklık olduğunu söyledi. Çabucak hastaneye götürdüm. Hiçbir analiz yapmadan alerji ilacı verip gönderdi. Gece oğlum ateşlenince apar topar bir daha götürdüm. Bu sefer de antibiyotik ve ağrı kesici yazdılar. İlaçları kullanan oğlumun durumu daha da berbatlaştı. Bir defa daha götürdüm hastaneye bu kere yatırdılar. Oğlumun durumu daha da berbata gitmeye başladı. Hemen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk ettiler. Oraya gittiğimizde hekimler oğlumun durumunu görünce şaşırdı. Bu kadar makûs hasta beklemediklerini söylediler. Orada tedavi başladı lakin kurtaramadık. Hiçbir hastalığı olmayan oğlum gözümüzün önünde gün gün eriyerek öldü. Birinci gün oğluma bir analiz yapsalardı, ilgilenselerdi tahminen yaşayacaktı. İhmali olan herkesten şikayetçiyim' dedi.
'2 aydır onsuz günler geçmiyor'
Anne Sevim Kömürcü (44) de “Çok başarılı, okulda daima takdir alan, çok sevilen bir öğrenciydi. 2 aydır onsuz günler geçmiyor. Sorumluların cezalandırılmasını istiyorum. Benim canım yandı, öteki canlar yanmasın, öbür Eren'ler ölmesin” diye konuştu.
MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yetkilileri ise yüksek ateş, eklem ağrısı ve kızarıklık şikayetiyle gelen hastaya gerekli müdahalenin yapıldığını, durumun aciliyeti nedeniyle Gaziantep'e sevk edildiğini ve orada ömrünü yitirdiğini bildirdi.
MIS-C hastalığı nedir?
Multisistem Inflamatuar Sendromu-Çocuk (MIS-C) hastalığı koronavirüs enfeksiyonu geçirdikten 4-6 hafta sonra çocuklarda virüsün bağışıklık sistemini tetiklemesiyle ortaya çıkar. Bariz biçimde yüksek ateş, birçok organda işlev bozuklukları ve yüksek inflamasyon markerları ile seyreder. Bu çocuklarda yüksek ateş, şiddetli karın ağrısı, boğaz ağrısı, kusma, ishal, baş ağrısı, bariz biçimde yorgunluk, halsizlik, şuurda bozulma görülür.