Birinci olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs, İstanbul trafiğini de etkilemeye başladı. Virüsten korunmak isteyen birtakım vatandaşlar toplu ulaşım araçları yerine kendi araçlarıyla trafiğe çıkmaya başladı. Bunun tesiri İstanbul trafiğine yansımaya başladı.
'ÖNLEM İÇİN OTOMOBİL İLE GİDİP GELİYORUM'
Kaza yahut öbür bir olumsuzluk olmadığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) trafik mükemmelinde çoklukla yüzde 50 düzeylerinde seyreden İstanbul trafiği, bu sabah 08.30 sıralarında yüzde 60 düzeyine ulaştı.
Daha evvel toplu taşıma kullandığını vurgulayan İnanç Caner, "Öncesinde toplu taşıma kullanıyordum. Artık ben de tedbirimi almak için otomobil ile gidip gelmeye başladım. Çok da panik yapmamak lazım lakin, ufak ufak tedbirlerimizi almak ve panik havasına girmemek lazım" dedi.
'İKİ GÜNDÜR TRAFİK FAZLA'
Trafiğin iki gündür ağır olduğunu lisana getiren Serkan Aydoğan, "Trafik olayı bayağı arttı. İki günden beri fazla trafik var. Beşerler da haklı zira çok fazla kalabalık oluyor toplu taşımalarda. Belirli bir sürre bu türlü olacak herhalde" tabirlerini kullandı.
'MÜMKÜNSE HERKES ÖZEL ARACINI KULLANMALI'
Altunizade'de trafikte kalan Deniz Sarıcaoğlu, “Mümkünse herkes kendi özel aracı ile gitmeli. Buna bir tedbir alınması lazım lakin bilmiyorum, tedirginizö biçiminde konuştu. Tarık Coşkun ise, “Arkadaşlar ortasında da daima konuşuyoruz. Herkes toplu taşımadan kaçınmaya çalışıyor" biçiminde konuştu.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.