bilgisayarci
FD Üye
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinin iştirakiyle gerçekleştirilen koronavirüs zirvesinde alınan kararı açıkladı.
Beş saat süren tepe sonucu alınan karara göre ilk ve orta dereceli okullarda 16 Mart'tan itibaren 1 hafta eğitime orta verilecek ve bu öğrencilere 23 Mart itibariyle uzaktan eğitim verecek. Uzaktan eğitimin nasıl uygulanacağı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanacak. Üniversiteler de bu toplantıda alınan tedbir kararı kapsamında 3 hafta tatil edilecek, 'eğitim kaybı olmaması için' gerekli önlemler alınacak.
Derbi seyircisiz oynanacak
Karara nazaran spor karşılaşmaları nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak. Süper Lig'de şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren ve seyircisiz oynanacak maçlar ise şöyle:
Trabzonspor - Başakşehir
Galatasaray - Beşiktaş
Başakşehir - Galatasaray
Galatasaray - Trabzonspor
Kalın, kamu vazifelilerinin yurt dışı ziyaretleriyle ilgili aldıkları kararı da, "Fevkalade bir durum olmadığı sürece kamu görevlileri izne tabi olacaktır" ifadesiyle açıkladı.
Erdoğan'ın yurt dışı programları ertelendi
Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alınan önlemler kapsamında yurt dışı programlarının ertelendiğini duyurdu.
'Vatandaşlarımız mecburî olmadıkça yurt dışına çıkmasın'
Kalın, tüm dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili olarak tekliflerde bulundu ve birtakım kurumlara davet yaptı:
Vatandaşlarımızın yurt dışına çıkışı gündeme alındı. Tavsiyemiz olağanüstü bir durum kelam konusu olmadıkça vatandaşlarımızın seyahatlerini bir müddet tehir etmeleri, ertelemeleridir. Yurt dışından Türkiye'ye gelen vatandaşlarımızın da kendilerini 14 gün tecrit etmeleri büyük kıymet arz etmektedir.
Dünyadaki tabloya baktığımızda Türkiye'de alınan önlemlerin son derece tesirli olduğunu sonuç verdiğini görüyoruz. Panik havası yaratmadan, rehavete de kapılmadan bu süreci daima birlikte yürüteceğiz. Vatandaşlarımızın genç, yaşlı, öğrencisiyle bu tavsiyeleri dikkatle hayata geçirmeleri kıymet arz ediyor.
Mevzularla ilgili bakanlık, başkanlık, kurumlarımızın sürecin akışına nazaran periyot dönem farklı bilgilendirmeleri olabilir. Gereksinim hasıl olduğunda bu açıklamaları kendileri yapacaktır.
Kültür ve Turizm Bakanımız bununla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra konser ve etkinliklerle ilgili olarak açıklama yapacaklar.
Kreş ve gündüz bakımevleri konusu gündeme gelmedi. Burada ebeveynlerin tercihte bulunmaları kelam konusu olacak. Kendilerinin inisiyatif alarak bu tarafta adım atmalarını tavsiye ediyoruz.
Dersaneler yönünde tavsiyemiz onların okullarla ve üniversitelerle ilgili orta verme, tehir etme takvimine kendilerini uydurmalarıdır.
23 Mart itibariyle öğrencilerimiz konutlarından eğitimlerini almaya devam edecekler. Ulusal Eğitim Bakanlığımız bununla ilgili televizyon, internet eğitim altyapısı hazırladı. Bunlar ailelerle paylaşılacak. Göreceksiniz ayrıntılarına baktık, çok başarılı bir yol. Dünyada birinci sefer uygulanacak. Çok başarılı bir süreç idaresi olduğunu düşünüyoruz.
Salı günü İstanbul'da sayın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la tepe toplantısı olacak.
Şu anda Spor Bakanımız da toplantıdaydı. Kendisi de Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve ilgililerle görüşecek. Bu hafta sonu itibariyle başlaması ehemmiyet arz ediyor.