Koruğun Yararları
Koruğun Faydaları
Koruk; Olgunlaşmamış ham uzume koruk, diğer adıyla ekşi uzum denir Ekşi tadı iceriğindeki elma asidi ve tartarik asitten kaynaklanmaktadır Ayrıca, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller icerir
Koruğun Faydaları ve Tıbbi Etkileri
İştahı acar Goz ağrılarını dindirir Kurdeşende faydalıdır
Koruk Nasıl Kullanılır? Şerbeti yapılabilir Olgunlaşmamış, ham uzumlerin sıkılmasıyla elde edilen koruk suyuozellikle salatalara ekşi bir tat vermek icin, limon gibi kullanılmaktadır Koruk suyu, kabızlığı gidermek icin de kullanılmaktadır Fakat fazla kullanılması ishale neden olabileceği icin olculu kullanılmalıdır
Koruğun Faydaları
Koruk; Olgunlaşmamış ham uzume koruk, diğer adıyla ekşi uzum denir Ekşi tadı iceriğindeki elma asidi ve tartarik asitten kaynaklanmaktadır Ayrıca, potasyum, magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller icerir
Koruğun Faydaları ve Tıbbi Etkileri
İştahı acar Goz ağrılarını dindirir Kurdeşende faydalıdır
Koruk Nasıl Kullanılır? Şerbeti yapılabilir Olgunlaşmamış, ham uzumlerin sıkılmasıyla elde edilen koruk suyuozellikle salatalara ekşi bir tat vermek icin, limon gibi kullanılmaktadır Koruk suyu, kabızlığı gidermek icin de kullanılmaktadır Fakat fazla kullanılması ishale neden olabileceği icin olculu kullanılmalıdır