iltasyazilim
FD Üye
Köstebek Pasta (Harika) Tarifi İçin Malzemeler
*3 tane yumurta (oda ısısında olacak)
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağından 12 parmak fazla süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı kakao
*2 su bardağı un
İçi için;
*34 tane muz
*1 paket sıvı krema
*1 kutu yani 2 poşet krem şanti
*1 paket sütlü çikolata
Köstebek Pasta (Harika) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kabımıza yumurta ve şekeri alıp, beyaz olana dek çırpılır
*Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt, kakao ilave edip, karıştırılır
*Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilin ilave edilip, çırpılır
*Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba kekimizi dökeriz ve önceden ısıtılmış 180 dc fırında pişirilir, ara sıra kontrol edilir
*Fırından fırına pişme dksı değişebilir Kreması için bir kaba sıvı krema ve krem şanti alınır ve iyice çırpılır
*Katı kıvama gelince üzerine çikolata rendeleyip, dolaba kaldırılır
*Kek soğuyunca ortası oyulur ve kek ıslatılır
*Üzerine biraz hazırladığımız krema sürülür
*Daha sonra muzlar dizilir
*Kalan kremanın hepsini üzerine döküp, kubbe şeklinde süreriz ve kalan keklerimizi robotta çekip kremamızın her tarafına dökeriz
*Dolapta 56 saat dinlendirilip, servis yapılır
Not ;kalan kekleri robotta çekip bir kaba döktüm ve üzerine puding yapıp döktüm dilerseniz sizde böyle değerlendire bilirdiniz
*3 tane yumurta (oda ısısında olacak)
*1 su bardağı toz şeker
*Yarım su bardağı sıvı yağ
*Yarım su bardağından 12 parmak fazla süt
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*2 yemek kaşığı kakao
*2 su bardağı un
İçi için;
*34 tane muz
*1 paket sıvı krema
*1 kutu yani 2 poşet krem şanti
*1 paket sütlü çikolata
Köstebek Pasta (Harika) Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak kabımıza yumurta ve şekeri alıp, beyaz olana dek çırpılır
*Daha sonra üzerine sıvı yağ, süt, kakao ilave edip, karıştırılır
*Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilin ilave edilip, çırpılır
*Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba kekimizi dökeriz ve önceden ısıtılmış 180 dc fırında pişirilir, ara sıra kontrol edilir
*Fırından fırına pişme dksı değişebilir Kreması için bir kaba sıvı krema ve krem şanti alınır ve iyice çırpılır
*Katı kıvama gelince üzerine çikolata rendeleyip, dolaba kaldırılır
*Kek soğuyunca ortası oyulur ve kek ıslatılır
*Üzerine biraz hazırladığımız krema sürülür
*Daha sonra muzlar dizilir
*Kalan kremanın hepsini üzerine döküp, kubbe şeklinde süreriz ve kalan keklerimizi robotta çekip kremamızın her tarafına dökeriz
*Dolapta 56 saat dinlendirilip, servis yapılır
Not ;kalan kekleri robotta çekip bir kaba döktüm ve üzerine puding yapıp döktüm dilerseniz sizde böyle değerlendire bilirdiniz