iltasyazilim
FD Üye
Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*3 adet yumurta (Oda sıcaklığında olacak)
*1 çay bardağı süt ( Ilık olacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*2 çay bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması için:
*1 paket krema 200 ml lık
*2 poşet krem şanti
*1 su bardağından biraz az damla çikolata
Arası için :
*4 veya 5 adet muz
Keki ıslatmak için ;
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı nescafe
Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhabalar çok lezzetli bir o kadar da hafif bir tarif denemenizi şiddetle tavsiye ederim Şimdi yapılışına başlayalım
Derin bir kaba yumurta ve şekeri alalım mikserle yaklaşık 4 dakika gibi çırpıyoruz sonra teker teker sütü yağı ekliyoruz, kakaoyu vanilyayı ekliyoruz, en son unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım benim kelepçeli kalıbım olmadığı için en küçük yuvarlak borcamda yaptım Yağlı kağıt serdim sonra harcımı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Kekimiz pişince o arada kremayı hazırlayalım Derin bir kaba krem şantimizi ve kremamızı alalım Mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım Damla çikolatayı ben robotta çektim, çok iri olmasını istemediğim için bu arada kekimiz pişti soğudu Orta kısmını bıçak yardımıyla keselim ve bir kaşık yardımıyla oyalım ve sütle nescafeyi karıştırıp kekimizin heryerini ıslatalım Krem şantimize çikolatayı ekleyip karıştıralım bi kat kremamızı kekimizin içine yayalım sonra muzları dizelim ve geri kalan kremamızı kubbe şeklinde muzların üzerini kapatalım Arta kalan kekimizi robottan çekelim ve kremamızın heryerini kaplayalım 3 saat dolapta dinlendirelim, servise hazır Şimdiden afiyet olsun
*3 adet yumurta (Oda sıcaklığında olacak)
*1 çay bardağı süt ( Ilık olacak)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı toz şeker
*2 çay bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
Kreması için:
*1 paket krema 200 ml lık
*2 poşet krem şanti
*1 su bardağından biraz az damla çikolata
Arası için :
*4 veya 5 adet muz
Keki ıslatmak için ;
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı nescafe
Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı Öncelikle herkese merhabalar çok lezzetli bir o kadar da hafif bir tarif denemenizi şiddetle tavsiye ederim Şimdi yapılışına başlayalım
Derin bir kaba yumurta ve şekeri alalım mikserle yaklaşık 4 dakika gibi çırpıyoruz sonra teker teker sütü yağı ekliyoruz, kakaoyu vanilyayı ekliyoruz, en son unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım benim kelepçeli kalıbım olmadığı için en küçük yuvarlak borcamda yaptım Yağlı kağıt serdim sonra harcımı ekleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin Kekimiz pişince o arada kremayı hazırlayalım Derin bir kaba krem şantimizi ve kremamızı alalım Mikserle çırpalım ve dolaba kaldıralım Damla çikolatayı ben robotta çektim, çok iri olmasını istemediğim için bu arada kekimiz pişti soğudu Orta kısmını bıçak yardımıyla keselim ve bir kaşık yardımıyla oyalım ve sütle nescafeyi karıştırıp kekimizin heryerini ıslatalım Krem şantimize çikolatayı ekleyip karıştıralım bi kat kremamızı kekimizin içine yayalım sonra muzları dizelim ve geri kalan kremamızı kubbe şeklinde muzların üzerini kapatalım Arta kalan kekimizi robottan çekelim ve kremamızın heryerini kaplayalım 3 saat dolapta dinlendirelim, servise hazır Şimdiden afiyet olsun