Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kötü Bir Rüya Görüldüğünde Ne Yapılmalı?

Kötü Bir Rüya Görüldüğünde Ne Yapılmalı?
0
90

Profösör

Super Mod
Etkileşim
33
Web sitesi
bilgilihocam.com
F-D Coin
125
Bazı geceler kötü rüyalar görüyorum ve beni çok rahatsız ediyor, bu durumlarda ne yapılmalıdır? Özetle sorum, kötü bir rüya görüldüğünde ne yapılmalı? Bu konu hakkında sizden bilgi rica ediyorum.

Cevap: Kötü Bir Rüya Görüldüğünde Ne Yapılmalıdır?​

Rüyalarımız hem maddi açıdan hem de bilhassa manevi açıdan önem taşımaktadır. Kimi zaman ise gördüğümüz kötü rüyalar olabilmektedir. Kısaca bu rüyalara şeytani rüyalar diyebiliriz. Kötü rüyalar ruhsal yapımızı olumsuz yönden etkilemektedir. Tabi ki bir Müslümana böyle durumlarda tövbe etmek ve yüce Mevla’mızdan yardım dilemek düşmektedir.

Bu tür görülen kötü rüyaları etrafınızda çok bilgin olan salih olan kullardan başkalarına anlatmamalıyız. Çünkü rüyalarınıza yapılan yorum doğru olmasa dahi ruhsal olarak etkilenebilirsiniz. Dolayısı ile rüyalarınızı herkese anlamanız doğru olmayacaktır.

Kötü Bir Rüya Görünce Yapılması Gerekenler​

Bunun yanı sıra bu konuda ki asıl tavsiyemiz Peygamber Efendimizin tavsiyesine uymanızdır. Böylece yüce Mevla’mızın izni ile gelmesi muhtemel sıkıntılardan kurtulabilirsiniz. Peygamber Efendimiz bir hadis i şerifinde şöyle buyurmaktadır.

Kötü rüya gören uyanınca sol tarafına üç defa tükürüp, şeytanın şerrinden Allah’ü teâlâya sığınsın. Bu takdirde rüya, ona zarar vermez.”
(Müslim)
İşte bu hadis i şeriften de anladığımız üzere kötü rüyalar görüldüğü taktirde şu yolu izlemelisiniz. Hem sıkıntıdan kurtulmanız hemde sıkıntıya uğramamanız için sabah kalktığınızda sol tarafınıza 3 defa tükürmelisiniz. Bazı durumlarda rüyalar uyanınca aklımıza gelmeyebilir ve daha sonra gün içinde aklınıza gelebilir. Bu gibi durumlarda ise gördüğünüz kötü rüya aklınıza gelince solunuza 3 defa tükürmek faydalı olacaktır. Görülen kötü rüyalar sonrası yapılabilecekler konusunda Peygamber Efendimizin başka bir hadis i şerifide şöyledir.

Ebu Said el Hudri (r.a.)’den rivayetle Peygamber (s.a.v)’den şöyle buyurmuştur: “Herhangi biriniz sevdiği bir rüya görürse o Allah’tandır. Allah’a hamdetsin ve gördüğünü anlatsın. Hoşlanmadığı cins bir rüya görürse bu şeytandandır onun şerrinden Allah’a sığınsın ve onu hiçkimseye anlatmasın böylece o rüya ona zarar vermez.” (Buhârî, Ta’bir: 27)
Bahsettiğimiz bu konulara dikkat ettiğiniz taktirde inşaallah kötü bir rüya görüldüğünde ne yapılmalıdır konusunda fayda göreceksinizdir. Kötü rüyalardan uzak durabilmenize vesile olacak dualardan da istifade etmelisiniz. Bunun için yatmadan önce okunacak dualar başlıklı konudan istifade edebilirsiniz.

Kötü Bir Rüya Görüldüğünde Ne Yapılmalı Konusunda Sorular ve Cevaplar

Soru: Ben bir rüya görmüştüm bunun rüya söylediğim şeyi karşı tarafa söylediğinde ve Allah aşkına yorma dediğim halde kötüye yordu ne yapabilirim.

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, Mevla’mız rüyanızı hayra çevirsin. Bu durumda tek yapmanız gereken bu durumdan ders almanız ve rüyanızı her kese anlatmamanızdır. Bir rüya görülünce yapılacak en güzel şey görmüş olduğunuz rüya size kötü bir rüya gibi gözükse de hayır olması için .

Bu bağlamda ziyaretçilerimizin rüyalarını konu altına yazmalarına da aslında gerek yoktur. Kötü veya iyi bir rüya görüldüğünde Mevla’dan hayırlısı istenmelidir ve mümkünce fakire sadaka vermekte çok hayırlı olacaktır.

Önemli Not: Değerli ziyaretçilerimiz, sitemizde rüya tabirlerine cevap verilmemektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.