iltasyazilim
FD Üye
Köy Peynirli Midye Böreği Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yufka İç malzemeleri:
250 gr köy peyniri 100 gr ezine peyniri Maydanoz Ara sos:
1 kase süt 5 kaşık yağ 1 kaşık sirke Üstüne sürmek için:
2 adet yumurta sarısı 2 kaşık yağ Susam çörek otu Köy Peynirli Midye Böreği Tarifi Yapılışı
İyi pazarlar değerli gün severler bugün güzel, şekilli ve lezzetli bir börek tarifim var: yapımı çok kolay ve içine istediğiniz bir iç koyabilirsiniz Ben bu sefer trabzonun köy peyniri ve biraz da tam yağlı ezine peyniri tercih ettim Sonuçtan Memnun kaldım
Tarife gelecek olursak önce peynirli iç harcı hazırlıyoruz Peynirleri ufaltıyoruz elimizle ve ince doğradığımız Maydanozla karıştırıyoruz
Yufkaların arasına süreceğimiz sosu da hazırlayalım: süt yağ ve sirkeyi karıştırıyoruz
1 yufkayı masanın üstüne serip sostan 34 kaşık döküyoruz ve yufkanın her yerine ister fırça ister elimizle yediriyoruz Yufkayı 4e bölüyoruz Bundan sonrasını paylaştığım resimlerle daha iyi anlayabilirsiniz 4e bölünce üçgene benzer şekiller oluşuyor Yufkanın ortasında kalan sivri ucu işaret parmağımızla hiç elimizi kaldırmadan yuvarlak geniş olan tarafa doğru sürüklüyoruz Kenarlardaki yapraklarını ortada birleştiriyoruz Bir yaprak hafif üste çıkabilir Ortasına içimizi bolca koyuyoruz Kenarlarını yaprak sarar gibi kapatıp sivri uçlardan itibaren geriye doğru sarıyoruz Resimlerde olduğu gibi En son ters çevirdiğimizde midye şekli çıkmış oluyor
Böylece tüm yufkalar biter ve 2 tepsi çıkar (24 ad)
Üstüne 2 yumurta sarısı ve 2 kaşık yağı karıştırıp sürüyoruz tercihen susam çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz Benim fırınım 200 de iyi pişiriyor Kendi fırınınıza göre ayarlamayı unutmayın
Aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım Umarım güzel anlatabilmişimdir Afiyet olsun
6 adet yufka İç malzemeleri:
250 gr köy peyniri 100 gr ezine peyniri Maydanoz Ara sos:
1 kase süt 5 kaşık yağ 1 kaşık sirke Üstüne sürmek için:
2 adet yumurta sarısı 2 kaşık yağ Susam çörek otu Köy Peynirli Midye Böreği Tarifi Yapılışı
İyi pazarlar değerli gün severler bugün güzel, şekilli ve lezzetli bir börek tarifim var: yapımı çok kolay ve içine istediğiniz bir iç koyabilirsiniz Ben bu sefer trabzonun köy peyniri ve biraz da tam yağlı ezine peyniri tercih ettim Sonuçtan Memnun kaldım
Tarife gelecek olursak önce peynirli iç harcı hazırlıyoruz Peynirleri ufaltıyoruz elimizle ve ince doğradığımız Maydanozla karıştırıyoruz
Yufkaların arasına süreceğimiz sosu da hazırlayalım: süt yağ ve sirkeyi karıştırıyoruz
1 yufkayı masanın üstüne serip sostan 34 kaşık döküyoruz ve yufkanın her yerine ister fırça ister elimizle yediriyoruz Yufkayı 4e bölüyoruz Bundan sonrasını paylaştığım resimlerle daha iyi anlayabilirsiniz 4e bölünce üçgene benzer şekiller oluşuyor Yufkanın ortasında kalan sivri ucu işaret parmağımızla hiç elimizi kaldırmadan yuvarlak geniş olan tarafa doğru sürüklüyoruz Kenarlardaki yapraklarını ortada birleştiriyoruz Bir yaprak hafif üste çıkabilir Ortasına içimizi bolca koyuyoruz Kenarlarını yaprak sarar gibi kapatıp sivri uçlardan itibaren geriye doğru sarıyoruz Resimlerde olduğu gibi En son ters çevirdiğimizde midye şekli çıkmış oluyor
Böylece tüm yufkalar biter ve 2 tepsi çıkar (24 ad)
Üstüne 2 yumurta sarısı ve 2 kaşık yağı karıştırıp sürüyoruz tercihen susam çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış fırına veriyoruz Benim fırınım 200 de iyi pişiriyor Kendi fırınınıza göre ayarlamayı unutmayın
Aklınıza takılan bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım Umarım güzel anlatabilmişimdir Afiyet olsun