iltasyazilim
FD Üye
Köylü Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı pilavlık bulgur
*Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 tane kuru soğan
*1 tane yeşil soğan
*3, 5 çay bardağı sıcak su
*Sıvı yağ
*Taze nanetuzkarabiber
Köylü Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Evimizde az kalan bakliyatları değerlendirmek adına güzel ve değişik bir pilav tarifi Bu malzemelerle yapılan köylü çorbasından esinlenerek bu ismi verdim Umarım bizim gibi sizde beğenirsiniz
1) Öncelikle yeşil mercimek haşlanarak bir kenara alınır
2) Bulgur ve pirinç ayrı ayrı yıkanırPirinç tuzlu ılık suda yaklaşık yarım saat bekletilir
3) Tencereye yağ alınır Burada yağ tercihi size kalmış İsterseniz tereyağ da koyabilirsiniz Yemeklik doğranmış kuru soğan yağda kavrulur
3) Ardından yeşil soğan eklenerek kavurma işlemi devam eder
4) 3, 5 çay bardağı sıcak su ilave edilir Kaynadıktan sonra sırayla süzülen pirinç, yıkanmış bulgur ve haşlanmış mercimek eklenir
5) Tuzu ve karabiberi eklenerek kaynaması beklenir
6) Kaynadıktan sonra altı kısılır Suyunu çeken pilav demlenmeye bırakılır
7) Taze nane yapraklarıyla servis edilir
Afiyet olsun
*1 çay bardağı pirinç
*1 çay bardağı pilavlık bulgur
*Yarım çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*1 tane kuru soğan
*1 tane yeşil soğan
*3, 5 çay bardağı sıcak su
*Sıvı yağ
*Taze nanetuzkarabiber
Köylü Pilavı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Evimizde az kalan bakliyatları değerlendirmek adına güzel ve değişik bir pilav tarifi Bu malzemelerle yapılan köylü çorbasından esinlenerek bu ismi verdim Umarım bizim gibi sizde beğenirsiniz
1) Öncelikle yeşil mercimek haşlanarak bir kenara alınır
2) Bulgur ve pirinç ayrı ayrı yıkanırPirinç tuzlu ılık suda yaklaşık yarım saat bekletilir
3) Tencereye yağ alınır Burada yağ tercihi size kalmış İsterseniz tereyağ da koyabilirsiniz Yemeklik doğranmış kuru soğan yağda kavrulur
3) Ardından yeşil soğan eklenerek kavurma işlemi devam eder
4) 3, 5 çay bardağı sıcak su ilave edilir Kaynadıktan sonra sırayla süzülen pirinç, yıkanmış bulgur ve haşlanmış mercimek eklenir
5) Tuzu ve karabiberi eklenerek kaynaması beklenir
6) Kaynadıktan sonra altı kısılır Suyunu çeken pilav demlenmeye bırakılır
7) Taze nane yapraklarıyla servis edilir
Afiyet olsun