Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Köz biber çorbası nasıl yapılır? Közlenmiş biber çorbası tarifi

Köz biber çorbası nasıl yapılır? Közlenmiş biber çorbası tarifi
0
33

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
koz_biber_corbasi_nasil_yapilir_kozlenmis_biber_corbasi_tarifi_1612343996_6869.jpg

Kıpkırmızı rengiyle, mis gibi aromasıyla güzel bir köz biber çorbasına ne dersiniz? Farklı çorba tarifleri denemek isterseniz mutlaka közlenmiş kırmızı biber çorbasını pişirebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, közlenmiş biber çorbası tarifine geçebiliriz.

Hastalıklara yakalanma riskini azaltan biber; et ve sebze yemeklerinin içinde kendine yer bulur. Demir, kalsiyum ve birçok mineralı içerisinde barındıran biber, protein ve diyet lifleri açısından da oldukça zengindir. Bu yüzden diyet listelerinde sık sık yer alır. Yapılışı oldukça kolay olan köz biber çorbası tarifinin içinde bir de özel günlerde çok işinize yarayacak bir sunum ipucu bulunuyor. Kırmızı biber çorbası tarifi ile akşam yemeklerine enfes bir başlangıç hazırlayacak, sevdiklerinizin içini ısıtacaksınız. Hem de oldukça pratik hazırlanıyor. Dilerseniz kaşar peyniri rendesi ve biraz krema da koyabilirsiniz.

JLiz7_1612344090_796.jpg

KÖZ BİBER ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet kuru soğan
8-10 adet kapya biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tercihe bağlı kekik

m6cKQ_1612343736_3424.jpg

YAPILIŞI

Biberleri 180 derece sıcak fırında 35-45 dakika fırınlayın veya közleyin.

Kabuğunu soyun, kabaca doğrayın ve kenara alın.

Soğanı kabaca doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında soteleyin.

Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.

Salça ilave edip biraz daha kavurun.

3-4 seferde suyunu ekleyin.

Biberleri ilave edin ve kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.

Blender ile çekin. 

Yeniden ateşe tekrar alın ve kaynama noktasına getirin.

Tuz, karabiber ve dilerseniz kekik ilave edin.

Afiyet olsun...
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt