iltasyazilim
FD Üye
Koz Biberli Ezme Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo domates
*2 kilo kırmızı biber
*Yarım kilo yeşil biber
*Yarım demet maydanoz
*İki baş sarımsak
*Yarım çay bardağı sirke (elma yada uzum sirkesi)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Varsa yarım çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*2 adet kesme şeker
Koz Biberli Ezme Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar,
bu tarifte sizlere çok lezzetli ve hem kahvaltıda hem akşam yemeklerinde meze olarak ikram edebileceğiniz bir lezzet sunuyoruz Domatesleri iyice yıkayıp robottan geçiriyoruz ve bir tencereye alıyoruz Daha sonra kırmızı biberleri ister ocakta ister fırında közlüyoruz (ben fırında tercih ediyorum tepsiye yağılı kağıt sererseniz temizliğide kolay olacaktır ) közlenen biberleri küp küp doğruyoruz ve domateslerin altını açıyoruz onlar kaynara çıkana kadar yeşil biberi robottan geçip az yağda öldürüyoruz Maydanozlarıda robottan geçirip sarmısakları soyuyoruz Domates kaynayınca koz biberi, yeşil biberi ve maydanozu ve sarmısakları rendeleyip yada dövüp katıyoruz sırasıyla yağ, sirke, tuz ve en son şekeri ilave edip 45dk Kaynatıyoruz Ben yarımlık kavanoz tercih ettim siz litrelikde alabilirsiniz kaynar kaynar şişelere doldurup ağzını sıkıca kapıyoruz ve ters çeviriyoruz Soğuyana kadar ellemiyoruz Sonrasında ister serin bir yerde isterseniz buzdolabında saklayabilirsiniz tüm kış bekleyebilir ama lezzeti emin olun çabucak bitittirecektir
*3 kilo domates
*2 kilo kırmızı biber
*Yarım kilo yeşil biber
*Yarım demet maydanoz
*İki baş sarımsak
*Yarım çay bardağı sirke (elma yada uzum sirkesi)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Varsa yarım çay bardağı zeytinyağı
*Tuz
*2 adet kesme şeker
Koz Biberli Ezme Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar,
bu tarifte sizlere çok lezzetli ve hem kahvaltıda hem akşam yemeklerinde meze olarak ikram edebileceğiniz bir lezzet sunuyoruz Domatesleri iyice yıkayıp robottan geçiriyoruz ve bir tencereye alıyoruz Daha sonra kırmızı biberleri ister ocakta ister fırında közlüyoruz (ben fırında tercih ediyorum tepsiye yağılı kağıt sererseniz temizliğide kolay olacaktır ) közlenen biberleri küp küp doğruyoruz ve domateslerin altını açıyoruz onlar kaynara çıkana kadar yeşil biberi robottan geçip az yağda öldürüyoruz Maydanozlarıda robottan geçirip sarmısakları soyuyoruz Domates kaynayınca koz biberi, yeşil biberi ve maydanozu ve sarmısakları rendeleyip yada dövüp katıyoruz sırasıyla yağ, sirke, tuz ve en son şekeri ilave edip 45dk Kaynatıyoruz Ben yarımlık kavanoz tercih ettim siz litrelikde alabilirsiniz kaynar kaynar şişelere doldurup ağzını sıkıca kapıyoruz ve ters çeviriyoruz Soğuyana kadar ellemiyoruz Sonrasında ister serin bir yerde isterseniz buzdolabında saklayabilirsiniz tüm kış bekleyebilir ama lezzeti emin olun çabucak bitittirecektir